1

Temat: Czy powinnam podzielić na części

Mam ogłosić przetarg na dużą inwestycje. Dokumentacja jest zrobiona w trzech etapach, każdy na kilka milionów zł, ten sam rodzaj zadań.  Mam problem Czy zrobić to jako jedną część, Czy w jednym przetargu ale 3 części, na które można składać odzielne oferty. Boję się ,że RIO zarzuci mi nie przstrzegania art 7 ustawy- głównie równe traktowanie wykonawców. Proszę o pomoc

2

Odp: Czy powinnam podzielić na części

Jeżeli zadanie da się podzielić i jest duże można dać jedno postępowanie z możliwością składania ofert częściowych.

3

maria3 napisał/a:

Boję się ,że RIO zarzuci mi nie przstrzegania art 7 ustawy- głównie równe traktowanie wykonawców. Proszę o pomoc

Ww. przypadku RIO se może wink

4

Dokładnie jak Miras smile

5

Dziękuje za odpowiedź, ale kolega nalega, żeby zrobić w jednej części a ja boję się zarzutów
I mam drugie pytanie Czy Kierownik Zamawiającego może zostać Przewodniczącym Komisji przetargowej????????

6

maria3 napisał/a:

I mam drugie pytanie Czy Kierownik Zamawiającego może zostać Przewodniczącym Komisji przetargowej????????

No jak nie, jak tak!

7

Pewnie że tak.

8

No pewnie, że tak  - to jest Twój najmniejszy kłopot

9

Dzięki to jedno czyli Przewodniczący, ale co z zamówieniem jedna część czy trzy (1 czy 3)
PLIS o podpowiedź

10

Ja uważam, że podział na 3 zadania jest potencjalnie korzystniejsze dla zamawiającego.