Temat: jeszcze jedno pytanie
postepwanie na udzielenie kredytu
chciałam by banki dołączyły zezwolenie Prezesa NBP lub komisji Nadzoru Bankowego na utworzenie banku lub inny dokument ktory by uprawniał do udzielania kredytów
Jeden bank - spółdzielczy utworzony przed wejsciem w zycie ustaw ktore mowily o ww. zezwoleniu zgodnie z art. 178 ustawy prawo bankowe nie posiada zezwoleń a wiec jest upowazniony do wykonywnaia czynności bankowych ustalonych w statucie.
W siwz był zapis:
nalezy załaczyć do oferty
Zezwolenie Komisji Nadzoru Bankowego na utworzenie banku zgodnie z ustawą prawo bankowe (Dz. U. z 2002 r. Nr 72, poz. 665 z późn. zm.), a w przypadku banków utworzonych przed 1998 rokiem ? zgodę Prezesa Narodowego Banku Polskiego na utworzenie banku lub inny dokument uprawniający do podjęcia działalności gospodarczej w zakresie objętym przedmiotem zamówienia
bank zlożył mi oświadczenie ze został wpisany do rejestry spółdzielni i zgodnie z cyt. wyżej art. 178 prawo bankowe jest upoważniony do wykonywania czynnosci bankowych okreslonych w statucie - czy powinni mi ten status załączyc do oferty ? czy powinnam wystapić do nich o uzupoełnienie - wprost statutu nie zadałam w siwz jedynie innego dokumentu uprawniajacego do podjecia działalnosci ...