1

Temat: Zadania

Ogłosiliśmy PN na usługę z podziałem na 6 zadań.
W zakresie 3 wybrano Wykonawcę, w zakresie 3 pozostałych unieważniono z powodu niezgodność ofert z SIWZ.
Ponownie ogłosozno PN na pozostałe Zadania tym razem wyszło na 1.
Pozsotało 1 .
Czy wa takiej sytuacji mogę poza ustawą???

2

Odp: Zadania

Jeżeli nie przekracza to można.

3

A można jeszcze jakieś zadanie dorzucić???
Oczywiście razem do kwoty.

4

Zgadzam się z Marcelem, jeżeli wartość zamówienia poniżej 14tys. euro, to spokojnie możesz nie stosować ustawy.

5

A jakie to zadania?

6

Ale to 14 000 to w skali roku?

7

W skali roku w danym zakresie.

8

a jeżeli mamy oszczedności (projekt wsp. ze środków UE - wyszło taniej niż zakładaliśmy więc zostało nam trochę środków) w planie na dany projekt,  to można jako nieprzewidziane ???

9

"Może się zdarzyć, że w trakcie roku budżetowego otrzymasz dodatkowe środki finansowe, których nie planowałeś w budżecie. W takiej sytuacji nie możesz ich zsumować ze środkami zaplanowanymi, gdyż nie przewidywałeś takiej sytuacji. Gdybyś środki zaplanowane i nieprzewidziane zsumował po ich otrzymaniu, okazałoby się, że do zamówień już udzielonych powinieneś zastosować procedury ustawy Prawo zamówień publicznych. W takiej sytuacji nie można Ci zarzucić niestarannego ustalenia wartości zamówienia."

10

Nawet gdy środki te pochodzą z oszczedności wynikłych z poprzednio otrzymanych środków?
wspomnę że Instytucja pośrednicząca wyraział zgodę na ich wydadtkowanie to w sumie tak jakby te środki były środkami "ponadprogramowymi"

11

Wydaje mi się że tak.