1

Temat: Zamówienie

Czy według Was środki finansowe powstałe w ramach oszczędności i przekazane przez UE na rozszerzenie zakresu zamówienia, można uznać za nieprzewidziane i i rozdysponować jako Zamówienie odręne, wczśniej nie przewidziane a co za tym idzie nie sumując ich z poprzednimi wydatkami???

2

Odp: Zamówienie

Osobiście mam mieszane uczucia, ale na 80% stawiał bym jako nieprzewidziane.

3

a skąd w takim razie ta niepewność?:)

4

No właśnie skąd?, intuicja smile

5

ale tak na 80% jest ok?:)

6

Jeśli informacja o środkach wpłynęła faktycznie po wszczęciu tamtego postępowania, to moim zdaniem na 100% nowego zamówienia nie można łączyć z tamtym.

7

Informacja o środkach wpłynęła po zakończeniu poprzedniego postępowania, środki te zostały przyznane z tytułu oszczędności z tego poprzedniego zamówienia i otrzymaliśmy jednocześnie zgodę na ich rozdysponowanie na dodatkowe usługi.
Czyli odrębne jak nic:)
zrobiliśmy 2 post. z podziałem na zadania w pierwszym wyszła połowa zadań, w drugim jeszcze kilka i zostało jeszcze 2, które są poniżej 14 tyś, Czyli w takiej sytuacji mogę poza ustawą???

8

and1 napisał/a:

Czyli w takiej sytuacji mogę poza ustawą???

Wychodzi że tak.

9

No to temat przegryziony:)

10

intencja jest taka - jeśli potrafisz udowodnić kontrolującemu, że o nowych środkach dowiedzieliście się po postepowaniu to nie ma sprawy - osobne zamówienie.

11

No właśnie, przed naszymi "kochanymi" kontrolującymi trzeba się nieźle sprężać smile