1

Temat: Zp 11

Czy kierownik Zamawiającego, podpisujący pismo dotyczace wyjaśnienia treści SIWZ zobowiązany jest do wypełnienia Zp - 11???
wydaje mi się, że nie bo to przecież następuje przed otwarciem ofert i nie jest znany krąg Wykonawców.
Jak wy uważacie???

2

Odp: Zp 11

and1 napisał/a:

wydaje mi się, że nie bo to przecież następuje przed otwarciem ofert i nie jest znany krąg Wykonawców.

A jakie to ma znaczenie - patrz art. 2 pkt 11 ustawy Pzp.

3

Kierownik zamawiajacego winien podpisać oświadczenie na druku ZP-11 bo zatwierdza protokół postępownia - orzeczenie Głównej Komisji Orzekajacej w Sprawach za Naruszenie Dyscypliny Finansów Publicznych  z dnia 11 lutego 2010 r. Nt akt BDF1/4900/5/5/10/109.

4

Dokładnie jak Karol.

5

Ok. nie twierdzę że Kierownik Zamawiającego nie składa oświadczenia, istotą pytania jest kiedy je składa??? Jeżeli zatwierdza protokół postępowania to oczywiście jak najbardziej, ale jeżli podpisuje pismo z odpowiedziami do SIWZ to jest przecież przed zatwierdzeniem protokołu.

6

and1 napisał/a:

Czy kierownik Zamawiającego, podpisujący pismo dotyczace wyjaśnienia treści SIWZ zobowiązany jest do wypełnienia Zp - 11???
Jak wy uważacie???

Składa oświadczenie, po terminie składania ofert.

7

... a dokładnie pisząc po ich otwarciu jeśli już wiadomo kto przystapił do przetargu - to literalnie czytając ustawę a w praktyce przy pierwszym podpisie złozonym w tym postepowaniu po otwarciu ofert

8

cbud napisał/a:

... a dokładnie pisząc po ich otwarciu jeśli już wiadomo kto przystapił do przetargu - to literalnie czytając ustawę a w praktyce przy pierwszym podpisie złozonym w tym postepowaniu po otwarciu ofert

A w którym momencie zaczyna swój bieg postępowanie o udzielenie zamówienia? Czyżby po otwarciu?

9

W momencie wszczęcia postępowania, jednak wypełnianie ZP-11 przed otwarciem ofert wydaje się bezzasadne, ostatnio podczas kontroli jeden z Panów kontrolerów wprost mial w swoich wytycznych że ZP-11 po otwarciu ofert, gdzie wiadomo kto przystąpił.