1

Temat: Protokoły

PN wszczęty 27 października - stosuję jeszcze "stare" wzory protokołów z postępowania???

2

Odp: Protokoły

a już można stosować nowe?

3

no właśnie chyba nie, wchodzą w życie 14 dni od ogłoszenia rozporządzenia.
26 paźdz. podpisane.
ja mam post. wszczęte za starych przepisów i takie będę stosował:)

4

... i dobrze.

5

A kiedy "wchodzą" nowe?

6

Nowe rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia w Dzienniku Ustaw. Do wczoraj rozporządzenie nie zostało jednak opublikowane. Radzę śledzić stronę
www. rcl.gov.pl , na której publikowane są wszystkie akty prawne, ktore winny  być zamieszczane w Dzienniku Ustaw i Moniotorze Polskim.

7

W  dniu 26 listopada  ukazał się Dziennik Ustaw zawierający rozporządzenie z dnia 26 października 2010 roku w sprawie protokołu postępowania o udzielenie zamówienia publicznego (Dz. U. Nr 223. poz. 1458). Rozporządzenie wejdzie w życie po ulywie 14 dni od dnia ogłoszenia, tj. od dnia 11 grudnia 2010 r.
Zgodnie z zapisem paragrafu 6 tego rozporządzenia do postępowań wszczętych przed dniem wejścia w życie niniejszego rozporządzenia stosuje się przepisy dotychczaswe (czytaj: poprzednią wersję protokołu postępowania o udzielenie zamówienia publicznego).

8

Dzięki Karolk smile

9

No wreszcie jeeest, tak wyczekiwane.
I co? I nic! Robimy po staremu - jak można było przewidywać.

10

Nie jestem zadowolony z tego protokołu, jak zwykle nic nie uprościli sad

11

Taaaa..... Co prawda przeglądałam go tylko pobieżnie, ale także mi się nie podoba. Oczywiście o jego przejrzystości będzie można mówić dopiero po kilkukrotnym zastosowaniu, ale jak na razie protokół sprawia wrażenie kolejnego utrudnienia dla Zamawiaczy sad

12

Na pewno zajmie więcej czasu, a to będzie przykre.

13

Jak zwykle porobili - kłody

14

Zauważyliście, że nie ma możliwości pdawania danych do cześci zamówienia? A co z podziałem na zadania? Znowu będzie radosna twórczość Zamawiaczy smile

15

Trzeba się sprężać i ogłaszać jeszcze w tym tygodniu smile

16

Dobrze rozumiem, iż w związku z par. 6 nowego rozporządzenia, jeżeli postepowanie było wszęte przed dniem wejścia w  życie nowego rozzporządzenia, protokół robimy jeszcze według starych wzorów?

17

tak

18

Dziękuję.