Temat: Unieważnienie postępowania po wyborze oferty
Proszę o pomoc. Dokonałem wyboru oferty po czym w trybie art. 181 ust. 1 wpłynęła mi informacja od innego wykonawcy, że oferta wybrana powinna być odrzucona jako niezgodna z treścią SIWZ. Wykonawca zaproponował urządzenia inne niż stanowi dokumentacja projektowa - nie równoważne. Po wyborze ferty zorientowałem się, że wskazane parametry techniczne urządzeń - nie odpowiadają urządzeniom wskazanym w dokumentacji projetowej (a tym samym w przedmiaach robót na podstawie których sporządza się kosztorys ofertowy). Stąd nie mogę tej ofercie zarzucić niezgodnośći z treścią SIWZ. To był błąd w postępowaniu - nieprawidłowy opis przedmiotu zamówienia, który ma wpływ na wynik tego postępowania. Zgdnie z art. 146 ust. 6 Prezes Urzędu może wystąpić w takim przypadku o unieważanienie umowy, stąd chcę się powołać na artykuł 93 ust. 1 pkt. 7 - postępowanie obarczone jest niemożliwą do usunięcia wadą uniemożliwiającą zawarcie niepodlegającej unieważnieniu umowy i unieważnić to postepowanie. Nie wiem tylko czy prawidowo rozumuję tym bardziej, iż zgodnie z art. 2 pkt. 7a) postepowanie kończy się chwilą wyboru oferty, a ja jestem po wyborze oerty najkorzystniejszej.