1

Temat: brak inofrmacji w formularzu ofertowym

Mam pytanie- w formularzu ofertowym mam rubrykę- numer konta i osoba do kontaktów. Jeden z wykonawców nie wypisał tych rubryk.. Jeśli chodzi o osobę do kontaktów, to jeszcze można wywnioskować że jest to właściciel i jego wpiszę w umowie, bo podpisywał wszystkie druki, ale ten numer konta.. Wydaje mi się, że nie jest to chyba podstawa do odrzucenia? Ale czy można wezwać do wyjaśnień? Proszę pilnie o pomoc..

2

Odp: brak inofrmacji w formularzu ofertowym

nic nie musisz po wyborze oferty zadzwonisz i przyślą faxem informację z nr konta.

3

W żadnym wypadku nie odrzucać, taka informacja jest mało istotna i można sobie ją darować.

4

Właśnie tak mi się wydaje, że ta informacja nie ma wpływu na ofertę.. Tym bardziej, że to oferta najkorzystniejsza.. Dzięki

5

Takie rzeczy jak nr. konta to jest raczej potrzebne na etapie podpisania umowy, niż na etapie składania ofert.

6

Też nie, no bo po co?
Dopiero przed zapłatą, a do tego dość daleko.
Zaraz, zaraz, a gdzież w ustawie jest napisane, że warunkiem zapłaty (albo jakiejkolwiek innej czynności)  jest numer konta, a ponadto da się przecież płacić bez niego.

7

Zgadzam się, jednak u nas w umowie pod wynagrodzeniem Wykonawcy wpisujemy nr. konta wink

8

a wogóle wolno wymagać nr konta     sad i sad

9

Tylko po co, wymagać można, lecz wykonawca nie wpisze, i co?, i nic.

10

nie można -  można żądać tylko tego co jest w rozporządzeniu

11

Tzn. wymagać pod pojęciem wpisania nr. konta w formularzu ofertowym, ale to kompletnie bez sensu.

12

Wymagać w ogóle można, podobnie jak na przykład numeru REGON czy ponumerowania stron, tyle że nie ma to znaczenia dla wartości oferty.

13

Hubal dokładnie to określił smile