1

Temat: Ratunku

Organizuje przetarg nieograniczony. Wykonawca chce abym podała kwotę alokowaną (do kończa nie wiem co to znaczy- chyba jest to kwota jaka mamy zamiar przeznaczyć na zadanie). Czy wie może ktoś jaki art. mówi,że możemy podać informację o tej kwocie?Wykonawca twierdzi, że taki przepis jest a ja go nie moge znaleźć.
Proszę o pomoc- sparaw pilana

2

Odp: Ratunku

Taki przepis nie istnieje , kwotę podaje się na otwarciu ofert i w protokole  część ogólna

Przedmiot zamówienia

Opis przedmiotu zamówienia:
........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Wartość zamówienia/umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów/* ustalona została na kwotę ................... zł,    co stanowi równowartość ............................... euro(można wypełnić po otwarciu ofert).
Ustalenia wartości zamówienia dokonano w dniu ...... - ... - ... na podstawie ...........................................................................................................................................

Osoba / osoby* dokonująca ustalenia wartości zamówienia: ...........................................................................................................................................

3

Cze. A w budżecie nie masz zapisane ile przeznaczasz?.  Skoro tak, to można odesłać do budżetu - bo przecie on jest publikowany DUŻO wcześniej.

4

i jest różnica wartość zamówienia  ( w celach ustalenia progów ) i kwota jaką zamierza się przeznaczyć

5

Baju-baju, a nadal nie wiadomo co to jest ?kwota alokowana?.
Proponuję odpisać wykonawcy, że w specyfikacji (? - do sprawdzenia) ani w ustawie Pzp nie występuje takiego określenie i pytanie jest bezprzedmiotowe.

6

DZIĘKI HUBAL. UTWIERDZIŁAM SIĘ W SWOIM PRZEKONANIU. BO W PODOBNY SPOSÓB WCZORAJ ODPISAŁAM WYKONAWCY.