1

Temat: I CO TU ZROBIC???

Proszę o pomoc:)
Jeden przetarg PN do 60tyś. musiałam unieważnić (art.93 ust. 1pkt 7) i dziś mam otworzyć drugi przetarg PN do 60 tyś. mam jeszcze jakąś godzinkę do składania ofert ale nikt jak jeszcze nie zgłosił:( i raczej nie zgłosi. Jestem pewna, że muszę unieważnić postępowanie (art.93 ust. 1 pkt 1) tylko co dalej tu nie jestem już taka pewna, a chciałabym szybko rozwiązać ten przetarg. Myślę, że mogłabym tu zastosować ZoC ale nie wiem czy znajdę 5 oferentów.

2

Odp: I CO TU ZROBIC???

Art. 67.1.4 - może być WR jeśli nie zmieniłaś warunków (pierwotnych) zamówienia w istotny sposób

3

Szkoda, że pierwszy PN został unieważniony na pdst. pkt. 7, bo teraz mogłabyś zastosować WR.
Możesz już teraz zastosować NBO lub spróbój w ZOC i jeśli nie wpłyną dwie dobre oferty to wówczas WR.
Potrzebujesz 5 adresów wykoinawców do, których skierujesz zapytanie i tylko 2 ofert.
Możesz ró
Powodzenia

4

Ach racja, nie ma przesłanki do WR, nie zauważyłem  przesłanki unieważnienia pierwszego...

5

Rozumię że lepiej będzie ZoC a zamówieni z wolnej ręki w ostateczności??Bo podobna sytuacja jest z ilością znalezienia ilości oferentów w ZoC i NbO.

6

To jeszcze dla upewnienia się mam pytania:)
1) jJeżeli jakiś oferent spóźni sie kilkla minut po godzinie skłądania ofert ja przyjmuję ale nie otwieram i odsyłam bez otwarcia?
2) zgodnie z art. 64 ust. 1 wyznaczam termin nie krótszy niż 7 dni?
Dzięki za pomoc:)!!!
Wesołych Świąt!!!

7

Oferta, która wpływa po terminie nie jest otwierana! No, chyba, ze nijak nie można sie dowiedziec, kto ją złozył (miałam takie sytuacje), a przeciez Zamawiający ofertę złożoną po terminie musi odesłac - po upływie terminu do wniesienia protestu.

8

1. Tak, choć czasami lepiej przymknąć oko na te parę minut wink
2.Art 64.1 stosujesz - potwierdzenie masz w art 73 ale nic tam nie ma na temat 7 dni, wyznaczasz termin skłądania ofert "z uwzględnieniem czasu niezbednego na przygotowanie i złożenie oferty", w praktyce rzeczywiście realnym terminem jest 7 dni, zależy od przedmiotu zamówienia.
Wesołych Świąt big_smile