Temat: Przetarg nieograniczony-co zrobić?
Witam.Mama pare pytań odnośnie Przetargu nieograniczonego
Przetarg został podzieleony na 6 częśći- są to usługi szkoleniowe i eduakcyjne. Kazda z cześci ma oddzielną kwote na finasowanie i kwoty te nie przekareaczaja progów unijnych.
1) Wszyscy wykonawcy którzy złożyli swoje oferty na wszystkie części posiadaja braki w dokumentacji. U wszystkich brakuje komletnej dokumentacji dot. dołączonych referencji. w niektórych ofertach brakuje kilku referencji w stosunku do wykazanych usług i dostaw a w niektórych nie ma ich wogóle.
Czy w takim przypadku wezwać wszystkich wykonawców do uzupełnienia dokumentacji na podstawie art.26 ust.3,4.?
Jaki termin mam podać na uzupełnienie tych dokumentacji( ile dni może być minimalnie)?
Co zrobić z wykonawcami którzy nie uzupełnili ofert w wyznaczonym czasie. Czy wykluczyć ich na podastawie art. 24 ust 2. A później ich ofertę odrzucić na podstawie art.89?Wiem,że takie przypadki będą.
2) W przypadku jednej cześci oprócz braku dokumentów jest przekroczona kwota jaka mamy na realizacje tego zadania. Jest to jedyna oferta jaka została zlożona. Czy najpierw wzywam do uzupełnienia dokumentacji i unieważniam postępowanie na to zadanie.Czy wogóle moge tak zrobić i unieważnić tylko jedna część? Czy jeżeli wiem,że z innych ofert na usługi szkoleniowe pozostaja kwoty niewykorzystane to moge je przenieść na to zadanie- czy tak nie można zrobić- chodzi tu o małą kwotę brakującą 300,00 zł i nie unieważniać tej części?
3) Niektórzy wykonawcy z w przedstawionej ofercie przedstawili że wszystkie strony oferty sa objete tajemnicą. Czy moge sama poprawić ta informację czy pozostawić bez poprawiania i podać do informacji te informacje które moge podać zgodnie z ustawą- cene, nazwę wykonawcy itd.?
Prosze o pomoc. Sprawa jest pilna. Bo niektórzy wykonawcy według planu powimni zacząć zajęcia w ostatnich dniach listopada.