Temat: Tajemnica firmy PILNE!!!!
Ogłosiłam przetarg na ochronę mienia.
Czy:
1. umowa spółki cywilnej
2. kopie licencji pracowników ochrony
3. kopia koncesji na prowadzenie działalności gospodarczej
mogą stanowić tajemnicę przedsiębiorstwa?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Tajemnica firmy PILNE!!!!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ogłosiłam przetarg na ochronę mienia.
Czy:
1. umowa spółki cywilnej
2. kopie licencji pracowników ochrony
3. kopia koncesji na prowadzenie działalności gospodarczej
mogą stanowić tajemnicę przedsiębiorstwa?
Nie, te dokumenty nie stanowią moim zadaniem tajemnicy, także Wykonawca nie może zastrzec tajności następujących informacji:
* nazwy (firmy) oraz swojego adresu,
* ceny oferty,
* terminu wykonania zamówienia,
* okresu gwarancji,
* warunków płatności zawartych w ofertach.
Są to informacje, które musisz podać na publicznym otwarciu ofert, wobec tego nie jest możliwe, abyś spełnił żądanie wykonawcy zachowania ich poufności (art. 86 ust. 4 ustawy Pzp).
Ponadto orzecznictwo ukształtowało pewien kanon informacji, które nie mogą być zastrzegane jako tajemnica przedsiębiorstwa. Chodzi m.in. o:
* odpis z Krajowego Rejestru Sądowego,
* zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej,
* informacje z Krajowego Rejestru Karnego, urzędów skarbowych, Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego.
Co do umowy mam pewne wątpliwości, zależy z jakimi zapisami mamy do czynienia w umowie spółki cywilnej i jakie środki przedsięwzieli wspólnicy aby zachować ją "chronić" ( przepraszam za mało prawne określenie ale nic mi innego o tej porze do głowy nie przychodzi). Jest opinia UZP co do zakresu pojęciowego " tajemnica przedsiębiorstwa".
Jeżeli chodzi o umowę- można się zastanowić.
No to zastanawiajcie się, ale w odniesieniu do ?przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji? zgodnie z art.8.3 Pzp. Zajrzycie tam koniecznie zanim podejmiecie kolejne kroki.
Co do umowy mam pewne wątpliwości, zależy z jakimi zapisami mamy do czynienia w umowie spółki cywilnej i jakie środki przedsięwzieli wspólnicy aby zachować ją "chronić" ( przepraszam za mało prawne określenie ale nic mi innego o tej porze do głowy nie przychodzi). Jest opinia UZP co do zakresu pojęciowego " tajemnica przedsiębiorstwa".
Na wszelki wypadek, umowę zostawiam, resztę odtajniam.
No to zastanawiajcie się, ale w odniesieniu do ?przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji? zgodnie z art.8.3 Pzp. Zajrzycie tam koniecznie zanim podejmiecie kolejne kroki.
Podaj zagadnienia jaki należy brać pod uwagę w tym stanie faktycznym.
Czyżby to pytanie do mnie?
Na to wychodzi
Aaa, to trąci nieporozumieniem.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc