1

Temat: KRK

Witam.
Postępowanie powyżej progów. Zamawiający żądał -
1.    aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego, w zakresie określonym w art. 24, ust. 1 pkt. 4 - 8 ustawy Pzp, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

W ofercie 2 Wykonawców złożono aktualne KRK wszystkich osób z zarządu, że nie figurują.
Pytanie mam odnośnie zapisu w KRK-

pkt 11 KRK - Wskazanie postępowania, o którym mowa..... Wykonawcy wpisali - "Ustawa z dnia 29.01.2010 r. Prawo Zam. Publicznych (Dz. U. z 2004 nr 19 poz. 177 ze zmianami) art. 24 ust 1 pkt 8 - przetarg"
Oferta dotyczy Wykonawców - spółki z o.o.
Czy można to przyjąć?
24 ust 1 pkt 8 pzp mówi o osobach prawnych. Spółka z o.o. to osoba prawna.

2

Odp: KRK

art. 24 ust. 1 pkt  9 mówi o podmiotach zbiorowych i wtedy możnaby sie czepiać jeżeli byłoby zapisane w siwz a nie byłoby w ofercie ... jezeli wymagane jest KRK w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 4-8 to wszytsko jest ok, w pkt 8 ustawy chodzi  o urzedujących członków organu zarzadzajacego osoby prawnej...

3

oczywista omyłka pisarska a jak nie figuruje tzn : wogóle nie karani

4

Do przyjęcia.

5

Mam dodatkowe pytanie i bardzo proszę o pomoc.
Czy w przetargu nieograniczonym powyżej progów unijnych istnieje zawsze obowiązek żądania aktualnej informacji z KRK ? Czy wystarczy tylko oświadczenie z art. 24 ust. 1 z wyszczególnionymi wszystkimi punktami ?
W Rozporządzeniu  w sprawie rodzajów dokumentów z 30.12.2009 r. wymieniony jest pełny katalog dokumentów jakich może żądać zamawiający tj. 10 z art. 22  i  6 z art. 24.
Proszę o odpowiedź, które z dokumentów wymienionych  w rozporządzeniu są niezbędnie konieczne i musimy je zażądać (przetarg powyżej progów unijnych), a które możemy sobie wybrać???  Przygotowuję pełną procedurę przetargową po raz pierwszy i mam takie wątpliwości. Dlatego błagam pomóżcie!!! Z góry serdecznie dziękuję.

6

Powyżej progów powinieneś żądać dok. z par. 2 rozporządzenia (wszystkich), natomiast z par.1 adekwatnie do rodzaju zamówienia.

7

to jest procedura pełna - ogłoszenie WE
zw. ofertą 60 dni
wadium
obowiązkowo komisja przetargowa
obowiązkowe żądanie KRS,US,ZUS,KRKdla osób i KRK dla podmiotu
i dokumenty pod warunki

8

Marcel napisał/a:

Powyżej progów powinieneś żądać dok. z par. 2 rozporządzenia (wszystkich

Niekoniecznie.

9

nmie dokonczyłam - dlaczego niekoniecznie? z par.2 koniecznie a z par.1 niezbędne do wykazania spełniania postawionych warunków

10

myszy1953 napisał/a:

nmie dokonczyłam - dlaczego niekoniecznie?

W przypadku usług niepriorytetowych nie jest to konieczne.

11

Ale pytający nie zaznaczył że chodzi o usługi niepriorytetowe.

12

Marcel napisał/a:

Ale pytający nie zaznaczył że chodzi o usługi niepriorytetowe.

Ale i nie napisał, że takich nie ma na myśli.

13

Oj Apollo czepiasz się.

14

Marcel napisał/a:

Oj Apollo czepiasz się.

W życiu, stwierdzam tylko fakt.

15

Cieszę się, to że się czepiasz to bardziej żartobliwie było wink