1

Temat: ogłoszenie o zawarciu umowy

co dokładnie powinno zawierać ogłoszenie o zawarciu umowy w postępowaniu poniżej 60.000 Euro, które trzeba wywiesić na stronie www i tablicy ogłoszeń.

który artykuł to dokładnie określa?

2

Odp: ogłoszenie o zawarciu umowy

art. 4a ust. 2 Pzp ( (przedmiot zamówienia , kryteria oceny ofert, uzasadnienie wyboru wykonawcy).

powodzenia

3

wystarczy jak napisze ze przedmiotem zamowienia byla dostawa sprzetu komputerowego? czy musze dokładnie rozpisac np. 7 zestawow komputerowych, 7 monitorow  LCD itd?

4

A jak określiłeś przedmiot zamówienia w ogłoszeniu o wszczęciu postępowania i na Portalu?

Więc tak samo.

powodzenia

5

w zaproszeniu mialem jako dostawa sprzetu komputerowego a dokladniej ten sprzet byl rozpisany w SIWZ.

6

zgodnie z ustawą ogloszenie o zawarciu umowy trzeba opublikowac niezwlocznie (z komentarza do ustawy wynika ze jest to nastepny dzien roboczy).

czy jezeli z powodu niemoznosci zalogowania sie do Portalu (ta diabelska strona sie nie otwiera), zamieszcze ogloszenie pozniej, to jestem w takiej sytuacji usprawiedliwiony?

7

Gdzie w ustawie jest napisane że niezwłocznie?

8

"Niezwłocznie" dotyczy zawiadomienia o wyborze oferty (art. 92 Pzp), a nie udzielenia zamówienia.

A co do Portalu to jeśli Ci to nie sprawi kłopotu loguj się po 15.30, a nawet po 16.00. Wtedy idzie jak po maśle.

Powodzenia

9

dzieki za info. po 15.30 to ja juz jestem zrelaksowany jadac do domu smile
niezwłócznie pojawia sie w art.95.1. chyba ze ten artykul nie odnosi sie do Portalu bo tam jest mowa o Prezesie?

10

Właśnie tak.

Pozdrawiam

11

1) jak dlugo na tablicy ogloszen powinno wisiec ogloszenie o zawarciu umowy?

2) jak dlugo na tablicy ogloszen powinno wisiec ogloszenie o wyborze najkorzystniejszej oferty? (do dnia az wywiesze ogloszenie o zawarciu umowy?)

3) rozumiem, ze ogloszenie o wszczeciu postepowania wisi az do dnia, w ktorym mija termin skladania ofert?

12

:-))
ad. 1.: nie ma w ustawie okreslonego terminu - trochę pewnie logiki trzeba do tego wszystkiego zastosować. U mnie ogłoszenie z reguły wisi kilka dni albo krócej (jeśłi nie ma miejsca);
ad. 2.: w sumie to też dobry pomysł, ale patrz punkt 1;
ad.3.: tak

13

niezwlocznie to 48 dni wg unii smile

14

W tym przypadku zapis krajowy, a interpretacja UE. Przepisy w UE muszą być jednakowe więc nizwłocznie to 48 dni.

Pozdrawiam

15

wlasnie":)

16

rozumiem, ze te 48 dni odnosi sie do czasu jaki mamy na poinformowanie o zawarciu umowy?

17

tak taka informacje wysylaja nawet na pismie:)

18

lolilap napisał/a:

tak taka informacje wysylaja nawet na pismie:)

a o jakim pismie mowa?

a wracajac do watku, to jezeli umowa zostala zawarta powiedzmy 01.07.07 a ja wywiesze informacje na tablicy i www oraz w portalu po 1-2 tygodniach (bo naprzyklad umowe wyslalem wykonawcy poczta i za nim odesle mi podpisana to troche czasu minie), to mozna mi zarzucic dzialanie nie zgodne z Pzp ( postepowanie wg art. 4a)?

19

sorki ale czegoś tu nie rozumiem - piszecie ze wywieszacie ogłoszenie o zawarciu umowy na tablicach ogłoszeń. Ale art. 4a mówi że ogłoszenie o zawarciu umowy zamawiający zamieszcza na stronach portalu oraz na własnej stronie internetowej chyba ze jej nie posiada to na tablicach ogłoszeń . Ja to rozumiem tak ze skoro zamieszczam na swojej stronie www to na tablicach ogłoszen nic nie wywieszam wiec nie martwie sie o to ile czasu takie ogłoszenie ma wisiec

20

dorota26 napisał/a:

Ja to rozumiem tak ze skoro zamieszczam na swojej stronie www to na tablicach ogłoszen nic nie wywieszam wiec nie martwie sie o to ile czasu takie ogłoszenie ma wisiec

To na Twojej stronie wszystko wisi do końca świata? smile

21

smile nie chodziło mi o stronę tylko tablice. Wyjaśniając: ogłoszenie o zawarciu umowy zdejmuje ze strony po 7 dniach

22

dorota26 napisał/a:

smile nie chodziło mi o stronę tylko tablice. Wyjaśniając: ogłoszenie o zawarciu umowy zdejmuje ze strony po 7 dniach

a z czego wynika te 7 dni? jest na to jakis artykul?

23

Kochani, dlaczego powołujecie się na art. 4a skoro od 11.06. nowelizacją został uchylony? Ja osobiście na dzień dzisiejszy nie wiem w jakim art. mowa jest o zamieszczaniu ogłoszenia o zawarciu umowy na str. zamawiającego czy też w jego siedzibie. Tylko art.95 ust.1 mówi o zamieszczeniu ogłoszenia o udzieleniu zamówienia w Biuletynie.- w każdym razie tylko tam się doczytałam.

24

arek napisał/a:

Kochani, dlaczego powołujecie się na art. 4a skoro od 11.06. nowelizacją został uchylony?

Bo nadal stosuje się go do postępowań wszczętych przed nowelizacją.

25

Piotrek napisał/a:
arek napisał/a:

Kochani, dlaczego powołujecie się na art. 4a skoro od 11.06. nowelizacją został uchylony?

Bo nadal stosuje się go do postępowań wszczętych przed nowelizacją.

no wlasnie. gdyby to bylo postepowanie wszczete po 11.06 to bym Wam glowy nie zawracal a tak art. 4a nadal jeszcze jest zyw wink

nadal czekam na wyjasnienie na temat tych 7 dni smile