1

Temat: szcowanie

szacowana wartość usługi na nastepny rok pewni przkroczy 14 000 (nie m jesze planu) .w tym roku chce zawrzeć umowe na czesc tej usługi ok. 20 tys.  (tak zeby realizacja rozpoczeła sie od 1.01 do 31.12). 
i cze musze sumować to z tymi usługami zaplanowanymi na 2011. czy moge potraktowa to oddzielnie i przeprowadzic procedure ponizej 14 tys????

2

Odp: szcowanie

Moim zdaniem możesz potraktować oddzielnie.

3

Jak Marcel

4

dzieki

5

goska1 + następne posty = dobry patent na omijanie obowiązku stosowania PZP wink

6

Jeżeli nie ma jeszcze planu na rok następny, a część ma być jeszcze w tym roku to uważam że niczego tutaj nie omijamy.

7

goska1 - przecież piszesz ,żę chcesz świadczyć te usługi od 01.01.2011 - więc to są usługi planowana na 2011 - a swoją drogą to dowiedz się bo na pewno jest projekt planu

8

No właśnie, wszystko rozbija się o plan.

9

gosce1 pewnie chodzi o taką sytuację:

- 31.12.2010 udzieli zamowienia na dostawę art. A na kwote 10.000 euro i
- 05.01.2011 udzieli zamowienia na dostawę art. A na kwote 10.000 euro.

...dwa różne "roki" wink a rzeczywiście tylko 5 dni róznicy.

10

Nie ma jeszcze planu, ale piszesz, ze wartość przekroczy 14000, tak więc dzielenie śmierdzi;)

11

Nie ma planu, ale chyba jednak jest?
Czekamy na Gośkę.

12

Gośka juz podzieliła smile  Ale będzie zaksięgowane w innych latach spoko ja dzielę smile

13

to nie chodzi o to jak "zaksięgujesz" tylko o to że twoją intencją jest dzielenie zamówienia celem ominięcia ustawy i to tu jest b. wyraźne

14

planu jeszcze nie ma,jest potrzeba zeby usługe realizowac od 1.01,  a reszta bedzie ogłoszona marzec/kwiecień.

15

nie ma planu, ale wiem ze  usługa przekroczy 14 tys., poniewaz realizowana jest co roku. i co roku ogłaszany jest przetarg.
gdybym miałą juz plan i znała konkretna wartosc całego zamówienia,mogłabym wykorzystac art 6a .ale nie znam konkretow i tak naprawde wartosc zamóienia na dzien dzisiejszy nie przekracza 14 tys. . nie znając szacowanej watosci CAŁOŚCI zamówienia nie mam nawet danych do protokołu w rubryce watosc zamówienia.

16

Ja podtrzymuję decyzję jak wyżej.

17

Jak nie chcesz zrobić przetargu to zrób chociaż "pszetark".