Temat: wezwanie
Oferent nie potwierdził za zgodność z oryginałem + podpis wszystkich stron kopii dokumentu, z jakiego art. wezwać go do uzupełnienia?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Oferent nie potwierdził za zgodność z oryginałem + podpis wszystkich stron kopii dokumentu, z jakiego art. wezwać go do uzupełnienia?
Jak najbardziej tak.
z art. 26 ust 4? , oferent nie potwierdził wszystkich stron "Warunków ubzpieczenia mienia od ognia i innych zdarzeń losowych".
a dlaczego ten dokument znalazł się w ofercie (mam nadzieję że go nie żądałaś)
żądałam tzn . broker, który sporządzał siwz
O ile brak potwierdzenia za zgodność z oryginałem oznacza brak dokumentu, to brak podpisania wszystkich stron kopii dokumentu - nie koniecznie.
ale problem w tym, że polisy może żądać tylko na OC działalności (moim zdaniem to też głupota, ale rozporządzenie pozwala)
Zamówienie dotyczy usługi ubezpieczenia mienia i odpowiedzialnosci, więc dlatego żądano tych ogólnych warunków ubezpieczenia.
więc to nie jest dokument na potwierdzenie spełnienia warunków tylko opisu przedmiotu zamówienia - prawda?
... przypuszczam że nawet nie.
no to co to by było?
Program stanowił opis przedmiotu zamówienia. W wymaganiach stawianych przez zamawiającego dotyczacych przedmiotu zamówienia znajduje się zapis: Wykonawca musiał posiadać ogólne (szczególne) warunki wszystkich ubezpieczeń określonych w przedmiocie zamówienia. A dalej w formularzu oferowym jest napisane, iż załącznikiem do oferty są m. in. właśnie ogólne warunki wszystkich ubezpieczeń, które są przedmiotem zamówienia.
Dokument pewnie miał walor jedynie informacyjny dla zamawiajacego w kotekście realizacji postanowien przyszłej umowy.
Znajduje się również zapis informujący, iż do oferty Wykonawca powinien dołączyc ogólne warunki wszystkich ubezpieczeń
o matko
współczuję temu kto to wymyślił mam nadzieję ,że nie utonie w morzu zapisów i klauzul
To co w takim razie mam zrobić, wzywać, czy nie?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc