1

Temat: która oferta najtańsza?

Mam problem - pierwszy raz mnie taka sytuacja  spotkała. mam przetarg na paliwo - tankowanie u wykonawcy na stacji benzynowej. Kryteria - cena 100 %, cena oferowana to cena z dystrybutora pomniejszona o stały upust, który będzie stosowany przez cały okres obowiązywania umowy. Jedna oferta cena z dystrybutora 4,4 upust 0,20 zł cena oferowana 4,20. Druga oferta cena z dystrybutora 4,28 upust 0,08 zł cena oferowana 4,20. No i co ja mam zrobić?

2

Odp: która oferta najtańsza?

Zastosować art. 91 ust. 5? bo ocenie podlega cena po upuście, a nie wysokość upustu?

3

jeżeli nie rozbiłeś ceny na stacji i upustu to gratuluje oferentowi nr 2 bo jest mądry

4

...upuścić to sobie można ale szklankę, a nie cenę smile a poza tym masz dwie oferty z taką samą ceną... i w ogóle chyba postepowanie skopane...

5

żadnych porad nie uzyskam?

6

Sam sobie dałeś - art. 91 ust. 5 wink

7

Oferty dodatkowe wink

8

bardzo dziękuję. Czasem dobrze jest jak ktoś potwierdzi że dobrze myślę, szczególnie że pierwszy raz się spotykam z taką sytuacją. Dziękuję. smile

9

Ostatnio u nas dość częsta sytuacja smile

10

tj. chyba opust a nie upust

11

no tylko ten drugi na litrze opuścił 8 groszy a pierwszy 20

12

to nie ma znaczenia, ważna jest cena końcowa - po opuście, problem z oceną ofert by był gdyby jeden  W. cenę opuścił, a drugi upuścił wink

13

Dokładnie, dla zamawiającego znaczenie ma cena końcowa.

14

BEZSPRZECZNIE    tongue

15

psz napisał/a:

to nie ma znaczenia, ważna jest cena końcowa - po opuście, problem z oceną ofert by był gdyby jeden  W. cenę opuścił, a drugi upuścił wink

a trzeci dopuścił smile Bezapelacyjnie cena końcowa i nie ważne jak liczona.

16

a czwarty , że  nie dopuścił aż do śmierci