1

Temat: zp 11 i uniewaznienie

pn, do upływu terminu składania ofert nie złozono żadnej oferty, czy w takiej sytuacji nalezy złozyc zp 11 przez kierownika zamawiającego i członków komisji przeatrgowej? wydaje mi się, że chyba nie, ale nie jestem pewna

2

Odp: zp 11 i uniewaznienie

Uprzedzony o odpowiedzialności karnej za fałszywe zeznania oświadczam, że:
1)    nie ubiegam się o udzielenie zamówienia;
2)    nie pozostaję w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa lub powinowactwa w linii bocznej do drugiego stopnia oraz nie jestem związany z tytułu przysposobienia, opieki lub kurateli z wykonawcą, jego zastępcą prawnym lub członkami organów zarządzających lub organów nadzorczych wykonawców ubiegających się o udzielenie zamówienia;
3)    przed upływem 3 lat od dnia wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia nie pozostawałem w stosunku pracy lub zlecenia z wykonawcą i nie byłem członkiem organów zarządzających lub organów nadzorczych wykonawców ubiegających się o udzielenie zamówienia;
4)    nie pozostaję z żadnym wykonawcą w takim stosunku prawnym lub faktycznym, że może to budzić uzasadnione wątpliwości co do mojej bezstronności;
5)    nie zostałem prawomocnie skazany za przestępstwo popełnione w związku z postępowaniem o udzielenie zamówienia, przestępstwo przekupstwa, przestępstwo przeciwko obrotowi gospodarczemu lub inne przestępstwo popełnione w celu osiągnięcia korzyści majątkowych.
ja składam ze względu na punkt 1 i 5

3

Nie trzeba, ale ja wypełniam smile smile

4

A właśnie że trzeba.