1

Temat: co za to może ......

Sprawa wygląda następująco. Ogłoszono konkurs wyłoniono wykonawcę ale nie zamiieszczono ogłoszenia o wynikach konkursu w PZP. Nagrodom w konkursie było zaproszenie do negoocjacji w trybie z WR i tutaj wyłoniono wykonawcę ale nie zamieszczono ogłoszenia o zawarciu umowy. Jkie  mogą być konsekwencje takich niedociągnięć.

2

Odp: co za to może ......

Dodam, że to ze środków UE

3

Będą naruszenia, ale nie jest źle, ogłoszenia o udzielonych zamówieniach mają charakter bardziej statystyczny wink

4

Nie ma obowiązku nakładania korekt finansowych za naruszenia, które mają wyłącznie charakter formalny i nie wywołują żadnych skutków finansowych.

5

to ok spoko dzięki serdeczne.

6

przeczytaj art. 182.4 lepiej wysłać teraz niż wcale

7

tu się już nie odwołają  to było w 2009 maj

8

Nie jestem przekonany  czy tylko charakter formalny. Jest jeszcze ustawa o odpowiedzialności za naruszenie dyscypliny finansów publicznych
Art. 17. 1. Naruszeniem dyscypliny finansów publicznych jest udzielenie zamówienia publicznego:
2)    z naruszeniem przepisów o zamówieniach publicznych dotyczących:
b)    obowiązku przekazania lub zamieszczenia ogłoszenia w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego,

Orzeczenie z dnia 16 czerwca 2009 r. Regionalna Komisja Orzekająca 0965-DB/75/09

9

No tak ale tam jest ogłoszenia o konkursie a nie ogłoszenia o wynikach konkursu a to znacząca różnica

10

aaaaa to jeszcze inna sprawa smile

11

1. PZP nakłada obowiązek zamieszczenia ogłoszenia o wynikach konkursu w Biuletynie a tego jak dobrze doczytałem nie zrobiono
2. w przytoczonym przeze mnie orzeczeniu uznano nieumyślnego naruszenia za cytuję z orzeczenia: "poprzez nie zamieszczenia ogłoszenia o udzieleniu zamówienia w Biuletynie Zamówień Publicznych" a napisałaś że nie zamieszczono ogłoszenia o zawarciu umowy

12

udzielenie zamówienie to chyba to samo co dawne ogloszenie o zawarciu umowy
- ogłoszono konkurs - ogłoszenie o konkursie ,
- rozstrzygnięto konkurs - ogłoszenie o wyniku konkursu - zwycięsca otrzymuje przyrzeczenie otrzymania zamówienia  z wolnej ręki
- ja daję ogłoszenie o zamarze zawarcia umowy WR z uzasadnieniem
- po WR ogłoszenie o udzieleniu zamówienia

13

zwycięzca - sorry

14

myszy1953 napisał/a:

udzielenie zamówienie to chyba to samo co dawne ogloszenie o zawarciu umowy
- ogłoszono konkurs - ogłoszenie o konkursie ,
- rozstrzygnięto konkurs - ogłoszenie o wyniku konkursu - zwycięsca otrzymuje przyrzeczenie otrzymania zamówienia  z wolnej ręki
- ja daję ogłoszenie o zamarze zawarcia umowy WR z uzasadnieniem
- po WR ogłoszenie o udzieleniu zamówienia

Tę  sprawę odziedziczyłam ktoś inny się tym zajmował a, że znów będę miała kontrolę to zaczęłam przeglądać i tu taka jazda.
- ogłoszenie o konkursie było,
- ogłoszenie o wyniku konkursu nie było,
- ogłoszenie o zamiarze zawarcia umowy nie było,
- ogłoszenie o udzieleniu zamówieniu nie było.

Dlatego pytałam  jakie mogą być skutki takich zaniedbań.

15

Nie ma co gdybać. Proponuję MIGIEM OGŁOSIĆ co należy i nie przejmować się skutkami przeszłości, bo czasu nie cofniemy.

16

mogą nałożyć % karę pieniężną