1

Temat: unieważnienie postępowania powyżej progów

Mam pytanie czy przy unieważnienieu post. powyżej progów ciąży na zamawiającym jakiś obowiązek informacyjny względem DzUUE. Otrzymalismy wczoraj informację z TED-a, że nie otrzymali od nas ogłoszenia o udzieleniu zamówienia. My postępowanie unieważniliśmy. Czy coś musimy zrobić ( jakieś ogłoszenie - może o unieważnieniu? - czy jest takie?)

2

Odp: unieważnienie postępowania powyżej progów

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=6254

3 (edytowany przez józek 2010-12-16 08:25:48)

Witam. Jestem po raz pierwszy na forum. Od niedawna zajmuję się przetargami i  mam pytanie .Na jakim etapie PN mogę zmodyfikować SIWZ w zakresie zmiany asortymentu  chodzi o to, że drzwi wejściowe do budyku  miały być wykonane  z aluminium(w SIWZ)
a musza być wykonane z drewna klejonego. Termin składania ofert 20.12.2010. Czy na tym etapie mogę wprowadzić modyfikację w SIWZ i jak to się ma do tych oferentów którzy zaczynają składać oferty. Proszę o wasze zdanie bo czas mnie goni.

4

józek napisał/a:

1. Czy na tym etapie mogę wprowadzić modyfikację w SIWZ
2. i jak to się ma do tych oferentów którzy zaczynają składać oferty.

1. Możesz dokonać zmiany treści SIWZ - pod warunkiem że przełużysz jednocześnie termin składania ofert.
2. Muszą sie zastsować do nowego opisu przedmiotu zamaowinia - oferty złożone można zmienić albo wycofać.

5

Można dokonać modyfikację i przemyśleć przedłużenie terminu składania ofert.

6

Dzięki Miras. Bedę na pewno potrzebował wasze pomocy.Pozdrawiam

7

Marcel napisał/a:

Można dokonać modyfikację i przemyśleć przedłużenie terminu składania ofert.

Mozna zmienić treść specyfikacji istotnych warunków zamówienia - jeśli dokonujemy zmiany w obszarze określenia przedmiotu zamówienia, to nie ma co "przemyśliwać" trzeba przesunąć termin składania ofert, choćby o 1 dzień (dot. postępowań poniżej progów).

8 (edytowany przez józek 2010-12-16 09:46:16)

Mam jeszcze jedno pytanie i chyba ostatnie w tym postepowaniu.Uniewazniam przetarg przed terminem składna ofert, czy wystarczy że powiadomię wszystkich potencjalnych wykonawców zamówienia na ogólnodostępnym portalu,  strona internetowa ,BIP, telefonicznie ,czy trzeba umieścić w BZP.Unieważnieni następuje z art 93ust.1pkt 6

9

Ja robię tak że zamieszczam info na stronie www, t. ogłoszeń i tyle do BZP takiej informacji się nie przekazuje.

10

Powiadamiasz wszystkich indywidualnie, którzy się "ujawnili". Możesz na stronie internetowej gdzie zamieściłeś SIWZ i ogłoszenie - polecam. I tyle, koniec.

11

Dzięki za przekazane informacje. Od dłuższego czasu przebywam na forum. Bardzo podoba mi się forma w jak prosty i szybki spośób możma uzyskaćporadę jak postępować w tym gąszczu przepisów i zawiłości w interpretowaniu. Dzięki takim ludziom jak Wy życie staje się prostsze i pogodniejsze. Pozdrawiam.
Ale na koniec mam jeszcze pytanie : co robimy z ofertami które wpłynęły przed dniem otwarcia w czasie unieważnienia postępowania.

12

Ci co pobrali siwz np. w wersji papierowej - pisma i jak będziesz powtarzać powinienieś ich zawiadomić o powtorce, i na stronie  gdzie ogłoszono postępowanie , tablica ogłoszen

13

Tak jak myszy smile, tylko powiadomić ich można o kolejnym nowym postępowaniu jeżeli będą sobie tego życzyli.