1

Temat: Organizacja wycieczki

Witam,
potrzebuję zawrzeć umowę z biurem podróży na organizację wycieczki dla pracowników. W tamtym roku umowa była zawarta z wolnej ręki, jedna po zmianach które miały miejsce w styczniu tego roku, nie widzę już możliwości zastosowania tego trybu.
Moje pytanie jest takie:
Czy w przypadku zakupu usługi biura podróży mogę zastosować zapytanie o cenę.
Są to usługi powszechnie dostępne  po pierwsze. Po drugie usługa ta będzie polegała na zakwaterowaniu uczestników w hotelu o określonej liczbie gwiazdek. A jak wiadomo, aby hotel uzyskał np. 4 gwiazdki musi spełniać z góry określone standardy.  Więc i ta druga przesłanka chyba też będzie spełniona.
Nie wiem czy dobrze kombinuje, ale muszę coś wymyślić aby nie iść w przetarg nieograniczony - ze względu na ostatnią akcję z Orbisem.
Może ktoś  z Was będzie w stanie mi pomóc.
Z góry dzięki.
I przy okazji życzę Wesołych Świąt i oczywiście odlotowego Sylwestra wszystkim Forumowiczom.
Pozdrawiam
Monika81

2

Odp: Organizacja wycieczki

No właśnie też na nie czekam ale jeszcze się nie ukazały. smile

3

Dlaczego wykluczasz PN? Może ten wykonawca nie złoży oferty, może złoży - ale nie wygra... .

4

Ja nie wykluczam PN, jeżeli nie wymyślę dobrego uzasadnienia do ZOC to oczywiście zastosuję PN, bo nie będzie innego wyjścia. Wygodnie byłoby zastosować zapytanie o cenę ze względu na zaproszenie do składania ofert jedynie zaufanych biur podróży.
Ps. no Orbis raczej już nie złoży oferty wink

5

Te wytyczne przyjęte przez Komitet Stały Rady Ministrów są dostępne na stronie UZP. Po wejściu na stronę UZP należy trochę przewinąć  na stronie startoweh "Komunikaty" i kliknąć na  "pokaż wszystkie".

6

Bardzo dziękuję za pomoc w znalezieniu wytycznych.
Po ich przeczytaniu jestem przekonana, że w przypadku usług biur podróży nie mogę zastosować ZOC.
Czyli nie zostaje mi nic innego jak poinformować o tym szefów i zabierać się do przygotowywania porządnej specyfikacji do PN.
Pozdrawiam.