Odp: Wykluczenie czy odrzucenie
Racja jest po stronie Marcela.
myszy - różni ludzie, różne rzeczy opowiadają na szkoleniach.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Racja jest po stronie Marcela.
myszy - różni ludzie, różne rzeczy opowiadają na szkoleniach.
Wykonawcy nie wyklucza się na etapie składania wniosku, w pkt. 1 chodzi chyba o przetarg ograniczony
Marcel napisał/a:Jeżeli wykluczasz wykonawcę podstawą odrzucenia jest 24.4, art 89 w tym przypadku dotyczy np. przetargu ograniczonego.
2. 89.1 pkt. 5 Zamawiający ODRZUCA OFERTĘ, JEŻELI została złozona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu LUB ..... ( i ten drugi człon dotyczy przetargu ograniczonego i negocjacji)
A można wiedzieć czego dotyczy pierwszy człon???
ale ten przepis to tak nie do końca jest jasny.
Nina, raczej jest jasny, powiem tak, że gdy odrzucisz na podstawie art.89 nie będzie to naruszeniem, jednak właściwszym jest 24.4.
Art. 89.1.5 dotyczy postępowań dwu-etapowych. W przypadku PN, jeżeli wykonawcę wykluczamy, to jego oferta zostaje uznana za odrzuconą (art. 24.4).
W jednym z wyroków, który czytałem - KIO orzekła, że odrzucenie oferty w PN na podstawie 89.1.5 nie jest błędem - aczkolwiek ten przepis powinien być stosowany w postępowaniu dwu-etapowym!
Bingo Apollo
ja pisałam odrzucona na podstawie art 89 w zw. z art 24.4. coś takiego.
Art. 89.1.5 dotyczy postępowań dwu-etapowych. W przypadku PN, jeżeli wykonawcę wykluczamy, to jego oferta zostaje uznana za odrzuconą (art. 24.4).
W jednym z wyroków, który czytałem - KIO orzekła, że odrzucenie oferty w PN na podstawie 89.1.5 nie jest błędem - aczkolwiek ten przepis powinien być stosowany w postępowaniu dwu-etapowym!
coś się obiło fakt
ja pisałam odrzucona na podstawie art 89 w zw. z art 24.4. coś takiego.
Nikt Ci za to głowy nie urwie, nie jest to błąd.
to ok, tak bez głowy na święta trochę głupio
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc