Temat: proszę o pomoc PILNE!!
Przetarg nieograniczony - dostawy. Wykonawca miał wyznacozny termin na podpisanie umowy. W wyznaczonym terminie zjawiła się osoba ale nie upoważniona. Bez pełnomocnictwa. Ponadto miałam taki zapis w SIWZ
4) Osoby reprezentujące Wykonawcę, przy podpisaniu umowy, powinny posiadać ze sobą dokumenty potwierdzające ich umocowanie do podpisania umowy, o ile umocowanie to nie będzie wynikać z dokumentów załączonych do oferty.
UWAGA !!
Przed podpisaniem umowy na żądanie Zamawiającego, Wykonawca będzie zobowiązany do przedstawienia aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej.
w wezwaniu także napisałam "Przed zawarciem umowy należy : posiadać ze sobą dokumenty potwierdzające umocowanie do podpisania umowy. Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej zgodnie z ustępem 14 pkt 4 SIWZ."
Niby wykonawca nic nie miał ze sobą. Co w takim wypadku zrobić? Umowa nie podpisana powiem szczerze, że mnie pasuje to unieważnić.