1

Temat: wartość zamówienia

PN na usługi, wypełniam protokół Zp-2 w części ogólnej w pkt. 2 pisze iż wartość zamówienia ustalona została na .... i wartości zamówienia dokonano na podstawie.....
Czy wartość zamówienia mogę ustalić sama dołączając do przetargu papierek iż wartość zamówienia została ustalona na podstawie np. umowy z poprzedniego roku lub oferty cenowej, i co wpisać w protokole? Proszę napiszcie jak wy to praktykujecie ja jeszcze nigdy nie robiłam przetargu na usługi ani dostawy

2

Odp: wartość zamówienia

To zależy czy są to dostawy, usługi jednorazowe, czy powtarzające się okresowo, jeżeli jednorazowe to jak najbardziej np. na podstawie cen rynkowych jeżeli powtarzające się okresowo wówczas art,34 ustawy pzp.

3

ale mogę sama oszacować i się podpisać pod tym?

4

Tak, no a kto ma to oszacować?, szacuje przeważnie pracownik zamawiającego, lecz zgodnie z tym co napisałem powyżej.

5

ewa_dt napisał/a:

PN na usługi, wypełniam protokół Zp-2

... a kiedy postępowanie wszczęte?

6

No właśnie, czy przypadkiem nie trzeba stosować już nowego protokołu.

7

postępowanie było jeszcze w listopadzie więc na starym jeszcze smile

8

... i dopiero teraz sporządzasz protokół - a co z art. 96 ust. 1. No, no nie ładnie wink

9

To przeważnie jak u mnie, heh smile

10

lepiej późno niż wcale wink

11

Tak, lepiej późno niż wcale ale najlepiej zgodnie z Pzp, tzn. W TRAKCIE, ten punkt (2) powinien być już wypełniony w dniu wszczęcia postępowania wink