Temat: Referencja
Mam problem::
w postepowani u PN na dostawe srodków dezynfekcyjnych wymagałam
"wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych minimum 2 dostaw o wartości nie mniejszej niż wartość składanej oferty, w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy ? w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że te dostawy zostały wykonane należycie ? referencje ? załącznik nr 6 do SIWZ" - zapis SIWZ
Jeden z wykonawców załaczył referencje w których jest napisane: dostawy odejmuja ręczniki papierowe i papiery toaletowych, środki czystości itp. nadmieniam, ze jest to firma sprzątajaca , która zaczyna swoja działanośc jako hurtownia farmaceutyczna.
Co powiinam zrobić: wezwać do uzupełnienia dokumentów z art. 26.4 czy z art. 87. 1 do złożenia wyjasnień?
dla mnie te referencje nie potwierdzaja spełnienia warunku, bo obejmuja inny zakres dostaw : srodki czystości i papiery toaletowe.