1

Temat: przetarg na obsługe finansowo ksiegowo projektu unijnego

Witam,
mam prośbę o podpowiedz w sprawie....
dostałam wniosek o wszczecie postepowania jak w temacie, wartosc szacunkowa jest poniżej progu czy w tej sytuacji powinnam przeprowadzic postepowanie????
moze ktos oglaszał juz takie przetargi ???? bo ja jeszcze nie i  troche głupiałam
z góry dziekuje za pomoc

2

Odp: przetarg na obsługe finansowo ksiegowo projektu unijnego

Jeśli poniżej progu 14000 euro, to nie ma obowiązku stosowania ustawy Pzp, ale jakieś postępowanie to należałoby przeprowadzić - obsługa raczej sama się nie zrobi. Mam na myśli jakieś negocjacje czyli rozmowy, może zaproszenie/a, może notatki lub protokoły, na pewno konieczna umowa.

3

dzięki za podpowiedź, a swoją drogą co byś proponował??? najlepiej

4

Jeśli poniżej progu 14000 euro, to jakieś propozycje już podałem. Tok postępowania zależy od między innymi okoliczności: doświadczenie i możliwości zamawiającego, czy jest już upatrzony kandydat na wykonawcę, czy może trzeba go mocno szukać.

5

Jeżeli jest regulamin poniżej 14 000 euro, to zgodnie z tym regulaminem.

6

regulaminu brak

7

To zrób regulamin albo ogłoś przetarg nieobowiązkowy, jak nie zrobisz pierwszego  lub drugiego to może być później problem - przy rozliczaniu, zawsze znajdzie się jakiś "święty" i będzie się czepiał.

8

moze ma ktos taki regulamin na wzór

9

podaje priv sokolikm@interia.pl z gory dziekuje

10

Póki co, regulaminu nie jest obowiązkowy, więc nie wiem czy jest to dobry pomysł aby go wdrażać.