1

Temat: Nowy protokół

Nie obowiązuje już druk ZP-12, który wypełniany był na otwarciu ofert, informacja dot. złożonych ofert (Wyk., cen, itp..) zawarta będzie w protokole. Czy w takim przypadku na otwarciu ofert  powyższe inf. podawane będą bez ich zapisywania, czy może od razu wpisywane będą do protokołu...?

2

Odp: Nowy protokół

Po pierwsze nadal obowiązuje - lecz nie we wszystkich przypadkach.
Po drugie pisanie czegokolwiek na otwarciu ofert to wyłącznie wola piszącego, więc niech sobie pisze co uważa.

3

ZP-12 obowiązuje ?

4

Teraz jest chyba tylko Zp-1 jako jedyny załącznik do protokołu.

5

Jesli ZP obowiązywał, to tak samo OBOWIĄZUJE nadal. Teraz jedynie w postępowaniach wszczętych w odpowiednim czasie.

6

No tak, tylko trzeba było to bardziej uzasadnić wcześniej.

7

Nie rozumiem. Ale to nieistotne - najlepiej po prostu dokładniej zapoznać się z tekstem rozporządzenia.

8

Oczywiście, że chodzi o postępowania wszczęte po 11.12... inaczej nie zadawałabym pytania

9

W porządku, rozumiem, niezależnie od tego moja odpowiedź już była.

10 (edytowany przez Miksu 2011-01-07 15:35:17)

witam, jaki sposób wybieracie wypełniając nowy protokół, czy punkty które nie dotyczą danego postępowania wykreślacie i zaznaczacie w małych kwadracikach np. x które dotyczą, a które nie dotyczą  usuwacie?
Wykreślenie zdaje się bardziej logiczne, gdyż wskazuje na to że czegoś za dużo nie usunięto  tworząc protokół, jak uważacie?

11

nie wykreślasz zostawiasz nie wypełnione.

12

ja treść , która nie dotyczy przerabiam na jasny popiel i tak jak Nina kwadraciki uaktywniam

13

Ja również wykreślam elektronicznie które nie dotyczą, oraz robię jaśniejsze jak myszy, te które dotyczą wypełniam oczywiście smile i zaznaczam X.

14

a w pkt. 20 protokołu co wpisujecie?

15

sa ok. skąd wniosek o błędach?

16

and1 napisał/a:

Nie są ok. Z autopsji wiem, że zawierają błędy.

17

a gdzie są te błędy?

18

Trzeba sprawdzić, ja pobrałem tu: http://www.noweprzetargi.pl/index.php?mod=files&kat=45

19

Ja też:)

20

golavox napisał/a:
MIRAS napisał/a:
and1 napisał/a:

Nie są ok. Z autopsji wiem, że zawierają błędy.

zdradzisz w których punktach czy mam sprawdzic punkt po punkcie ;-)

Np. post 12 z:

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=6984

21

Z błędami, czy nie i tak wypełniacie je wg własnych potrzeb, więc co za problem poprawić...

22

Nie ma się co przejmować pierdołami .

23

golavox napisał/a:

człowiek pojechał na szkolenie z NP - zapłacił a oni nawet nie potrafią dac dobrych protokołów

NP - jak NP, ale UZP też!?! Aczkolwiek różnice na UZP to raczej nie błędy a zamierzone działanie.

24

golavox napisał/a:

człowiek pojechał na szkolenie z NP - zapłacił a oni nawet nie potrafią dac dobrych protokołów

"oni" czekali aż uczestnicy szkolenia takowe przywiozą smile))

25

ZP-WR punkt 2,2  -

opcja1        -         Wartość zamówienia ustalona została na kwotę ............................. zł, co stanowi równowartość ................................ euro
         (można wypełnić po zawarciu umowy)

opcja2         -       Wartość zamówienia ustalona została na kwotę ............................. zł, co stanowi równowartość ................................ euro
         (można wypełnić po otwarciu ofert)

Zgodnie z wydanym rozporządzeniem - opcja nr.1
Zgodnie z UZP - opcja nr2