Temat: Rodzaje wynagrodzeń.
Takie oto pytanko. W robotach budowlanych jet wynagrodzenie ryczałtowe lub kosztorysowe. A jak zlecacie usługi czy dostawy to wpisujecie , że jest to np. ryczałt czy jeszcze inna forma wynagrodzenia?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Takie oto pytanko. W robotach budowlanych jet wynagrodzenie ryczałtowe lub kosztorysowe. A jak zlecacie usługi czy dostawy to wpisujecie , że jest to np. ryczałt czy jeszcze inna forma wynagrodzenia?
Zależy, jak możesz to tak sztywno określić do tak szerokiej kategorii? Napisz konkretnie.
No interesuje mnie np. dostawa sprzętu górniczego i czy określić mogę, że wynagrodzenie za dostawę będzie ryczałtowe? Czy ryczałt jest zarezerwowany dla robót budowlanych?
Czy ryczałt jest zarezerwowany dla robót budowlanych?
Nie jest.
jak Apollo, nie jest.
ok jak można ryczałtu to jakiego jeszcze można wymagać przy usługach czy dostawach?
kurcze to można czy nie można?
można
no to dobrze bo już myślałam ,że popłynęłam oj nawet Miras się odezwał to jestem już spokojna:)
W robotach budowlanych jet wynagrodzenie ryczałtowe lub kosztorysowe.
Z zasady W ROBOTACH BUDOWLANYCH NIE MA ANI JEDNEGO ANI DRUGIEGO!!!
Przepisy Kc nie zawierają wymagań w tym zakresie, a ww. pojęcia są stosowane tylko zwyczajowo, na zasadzie ?z braku laku dobry kit?.
Czy ryczałt jest zarezerwowany dla robót budowlanych?
Wprost przeciwnie - patrz jw.
Co innego w umowie o dzieło.
A jak zlecacie usługi czy dostawy to wpisujecie , że jest to np. ryczałt czy jeszcze inna forma wynagrodzenia?
Są możliwe zarówno te jak i inne. Proponuję popatrzeć w Kc, zwłaszcza art. 628 i 629.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc