26

Odp: ZP 1

Można, a nawet należy - taka jest rekomendacja w tym uzasadnieniu, także nie ma co stosować bajerków tylko ciąć ile się da.

27

Oczywiście że ciąć, przerabiałem to, jednak jak dla mnie bardziej czytelniejszy jest protokół "bez wycinek", przynajmniej wiem i nie tylko ja smile, że za dużo nie wyciąłem smile

28

Apollo napisał/a:

Co kraj to obyczaj: " W przypadku gdy dane pole wyboru lub pole opisowe nie odpowiada przebiegowi postępowania o udzielenie zamówienia, zamawiający może nie uwzględnić tego elementu wzoru protokołu w sporządzonym przez siebie protokole postępowania. Nie należy zamieszczać w protokole rubryk, informacji oraz odnośników niemających zastosowania w danym postępowaniu. Jest to lepsze rozwiązanie praktyczne od metody przekreślania czy zamieszczania adnotacji - nie dotyczy".
Z tego wniosek, że pola niewypełniane można "wyciąć" z protokołu.

Apollo skąd Ty to bierzesz?

29

Miras - uzasadnienie do rozporządzenia

30

Muszę poczytać wink Dzięki.

31

MIRAS napisał/a:
Apollo napisał/a:

Co kraj to obyczaj: " W przypadku gdy dane pole wyboru lub pole opisowe nie odpowiada przebiegowi postępowania o udzielenie zamówienia, zamawiający może nie uwzględnić tego elementu wzoru protokołu w sporządzonym przez siebie protokole postępowania. Nie należy zamieszczać w protokole rubryk, informacji oraz odnośników niemających zastosowania w danym postępowaniu. Jest to lepsze rozwiązanie praktyczne od metody przekreślania czy zamieszczania adnotacji - nie dotyczy".
Z tego wniosek, że pola niewypełniane można "wyciąć" z protokołu.

Apollo skąd Ty to bierzesz?

Przetargi w praktyce - Przewodnik zamawiającego i wykonawcy - wydawnictwo BECK.

32

Wypełnienie protokołu jest dowolne, pisemnie (odręcznie), elektronicznie, można wycinać, zaznaczać innym kolorem, lub jeszcze inne sposoby, ma być po prostu czytelny, mam przykładowe (wypełnione) protokoły i są różnie wypełnione (różne sposoby).

33

Mam pytanie do nowego protokołu. Jeżeli postępowanie podzielone jest na pakiety to  w punkcie 2.2 Wartość należy zaznaczyć:

? zamówienia
? zamówień, których zamawiający zamierza udzielić w okresie obowiązywania umowy ramowej,
     została ustalona na kwotę .................., co stanowi równowartość .....................euro,
? w tym wartość przewidywanych zamówień uzupełniających została ustalona na kwotę .......................... zł, co stanowi równowartość ..................... euro,
X  jest to zamówienie udzielane w częściach, a wartość udzielanego zamówienia została ustalona na kwotę:
Pakiet 1 -  100zł, co stanowi równowartość 25 euro
Pakiet 2-  100zł, co stanowi równowartość 25 euro
itd.
czy też punkt który zaznaczyłem powyżej  odnosi się tylko do zamówienia podzielonego na części i realizowanego w kilku postępowaniach
a ja w przypadku podziału na pakiety mam zaznaczyć:

X  zamówienia
? zamówień, których zamawiający zamierza udzielić w okresie obowiązywania umowy ramowej,
została ustalona na kwotę: Pakiet 1 -  100zł, co stanowi równowartość 25 euro, Pakiet 2-  100zł, co stanowi równowartość 25 euro itd.
? w tym wartość przewidywanych zamówień uzupełniających została ustalona na kwotę .......................... zł, co stanowi równowartość ..................... euro,
? jest to zamówienie udzielane w częściach, a wartość udzielanego zamówienia została ustalona na kwotę ..................... zł, co stanowi równowartość ..................... euro