Odp: art. 93 ust. 1 pkt. 4
Masz rację Kasandra - nie czytaj literalnie, tylko tak jak Ci jest wygodnie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Masz rację Kasandra - nie czytaj literalnie, tylko tak jak Ci jest wygodnie
Powiem wam, że ja nie badam ofert.
kozak
Dlaczego kozak, nie ma takiej potrzeby po noweli i tyle, widzisz że najtańsza przekracza, lecz jak masz życzenia badasz oferty.
kozak
To znaczy?
ale własnie pisałam ze chętnie bym skorzystała z tego zeby nie badać skoro można w obecnym stanie prawnym
a więc w tej sytuacji oficjalnie mówię ze nie stac mnie na najtanszą ,
chociaz nieoficjalnie wiem ze stac by mnie było - gdyby była dobra - mogłabym dołozyc,ale oficjalnie jej nie badam
ale nieoficjalnie wiem ze jest do wywalenia, więc tak naprawdę nie stac mnie na nastepną, a nie na tą o której mówie w uniewaznieniu
to dla mnie jest zakręcone
ta swiadomosc mnie wykancza
Kasandra napisał/a:bo która oferta w takim przypadku jest najkorzystniejsza skoro ich nie oceniam
Nie wiesz - dlatego oceniasz, potem wybór; zakładając że nie najtańszej - uniewaznienie.
Dlatego ja zawsze oceniam
No przecież Kasandra miała napisane i nie wiem dalej w czym problem, jeżeli go ma niech ocenia.
ale patrzcie sie: jesli tylko unieważniam to od razu moge ogłaszam kolejne, a jesli odrzucam 1 ofertę i uniewazniam to jednak musze odczekac pare dni na ew. odwołanie , ha!
ale patrzcie sie: jesli tylko unieważniam to od razu moge ogłaszam kolejne, a jesli odrzucam 1 ofertę i uniewazniam to jednak musze odczekac pare dni na ew. odwołanie , ha!
Ależ nie! Jeśli unieważnisz postepowanie, a w piśmie o uniewaznieniu napiszesz że odrzucasz ofertę najtanszą - to i tak wykonawca, który złożył tą ofertę może złożyć odwołanie.
Ha, ha, to nie odrzucaj, tyko od razu unieważnienie.
nie mogę nie odrzucać bo najtansza sie miesci w naszej kwocie, własnie taki myk i wydaje "misie" ze nalezy wykonawcy dac szanse na odwołanie ewentualne
MIRAS napisał/a:Kasandra napisał/a:bo która oferta w takim przypadku jest najkorzystniejsza skoro ich nie oceniam
Nie wiesz - dlatego oceniasz, potem wybór; zakładając że nie najtańszej - uniewaznienie.
Dlatego ja zawsze oceniam
Jestem tego samego zdania co nina i MIRAS.
Dodatkowo:
Kasandra nie ocenia i nie wie (oficjalnie) czy np. w pozostałych "zbyt drogich" (w tym najkorzystniejszej) nie było oczywistej omyłki z art. 87 ust. 2 pkt 2 co się zdarza Zakładając (czysto teoretycznie), że jeden z drogich wykonawców się pomylił, może się okazać, że jeszcze któraś oferta będzie się mieścić w przewidzianej kwocie. No ale o tym oczywiście się nie dowiemy oficjalnie, nie oceniając ofert
nie mogę nie odrzucać bo najtansza sie miesci w naszej kwocie, własnie taki myk i wydaje "misie" ze nalezy wykonawcy dac szanse na odwołanie ewentualne
heh, czy pisałaś o tym wcześniej?, jeżeli nie to ładnie mącisz, to wiadomo że w takim przypadku musisz dokonać oceny !!!
no to według tego (MIRAS) powinnam oceniac wszystkie, bo chociaż 1 i to najtansza miesciła sie w naszej kwocie, a potem dopiero uniewaznic ze względu na kwotę pozostałych? czyli jednak oceniam te za drogie?
Nie zarzucaj, nic nie mąci...
Kasandra
ofertę jak użyłaś określenia najtańszą sprawdziłaś i stwierdzilaś ,że jest odrzucona na podstawie 89.1.2, a wszystkie pozostałe oferty przekraczają Wasze możliwości finansowe więc żadna z nich nie jest i nie będzie ofertą najkorzystniejszą dla Zamawiającego piszesz ,więc że ponieważ przekraczają kwotę nie były oceniane a postępowanie unieważnia się .
Jednak proszę pamiętać że wykonawca odrzucony może wnieść odwołanie.
a Marcel nic nie mąci
i o to jej chodzi
A nie prościej ocenić wszystkie oferty, odrzucić najtańszą (Kasandra napisała, że art. 89 ust. 1 pkt 2), a postępowanie unieważnić na podstawie 93 ust. 1 pkt 4, gdyż cena najkorzystniejszej oferty niepodlegającej odrzuceniu przekracza kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć ... ? Wg mnie prosto i przejrzyście..
A nie prościej ocenić wszystkie oferty, odrzucić najtańszą (Kasandra napisała, że art. 89 ust. 1 pkt 2), a postępowanie unieważnić na podstawie 93 ust. 1 pkt 4, gdyż cena najkorzystniejszej oferty niepodlegającej odrzuceniu przekracza kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć ... ? Wg mnie prosto i przejrzyście..
Według mnie też
Według mnie - o czym pisałem wyżej - też.
ale własnie pisałam ze chętnie bym skorzystała z tego zeby nie badać skoro można w obecnym stanie prawnym
a więc w tej sytuacji oficjalnie mówię ze nie stac mnie na najtanszą ,
chociaz nieoficjalnie wiem ze stac by mnie było - gdyby była dobra - mogłabym dołozyc,ale oficjalnie jej nie badam
ale nieoficjalnie wiem ze jest do wywalenia, więc tak naprawdę nie stac mnie na nastepną, a nie na tą o której mówie w uniewaznieniu
to dla mnie jest zakręcone
ta swiadomosc mnie wykancza
nic tylko strzelić sobie w .......................
procedurę
4 litery
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc