26

Odp: Nowy protokół

Widocznie uznali, że ustawodawca się pomylił, i to co wkleiłeś na to wskazuje...

27 (edytowany przez Marcel 2011-01-24 10:48:57)

Dokładnie rozporządzenie jest ważniejsze, niż zmiany UZP.

28

psz napisał/a:

Widocznie uznali, że ustawodawca się pomylił, i to co wkleiłeś na to wskazuje...

No tak, ale źródłem prawa w znaczeniu poznawczym jest publikator zawierający autentyczną treść norm prawnych; w omawianym przypadku to Dziennik Ustaw.

29

Kolejna ciekawostka: zauważcie, że w protokole (wzór z dziennika ustaw) druk ZP-PN w pkt 2.2 nie ma możliwości wpisania wartości zamówienia.

30

Trzymajmy się dziennika ustaw.

31

Ależ ja nie dyskutuję z tym co jest obowiązujące, śmieszy mnie fakt, że UZP po uznaniu, że wystąpił błąd po prostu sobie to poprawił. Zachowanie UZP jest oczywistym nonsensem.

32

Mnie śmieszy wiele rzeczy w PZP.

33

a w PN gdzie są różnice, bo ja jakoś ich nie widzę:) ?

34

Patrz: post 35. Reszta to zadanie domowe wink

35

Ale MIRAS dajesz zadania, po pracy już każdy slaby sad

36

Eeee tam.... trudne...???? dla takich bystrzaków smile Zróbmy konkurs pn. "znajdź róznice" wink

37

He, he, ja dzisiaj nie mam na to siły, więc odpadam.

38

Ale nie zależnie od tego czy masz czas czy nie musisz mieć poprawnie wypełniony protokół.

39

Nie mam z tym problemu i szukał nie będę ponieważ mam zgodnie z rozporządzeniem z nie z UZP smile

40

może to głupie pytanie ale czy na protokołach i drukach ZP wstawia się logotypy w nagłówkach? (przetarg  finansowany z pieniedzy unijnych)

41

Przepisy ustawy Pzp nie nakładają takiego obowiązku. Moim zdaniem nie trzeba. Zdanie "specjalistów" od pieniędzy unijnych może byc inne. Spotkałem takie stanowiska, że trzeba. Jak wstawisz tragedii nie będzie.

42

Nie marudź golavox. Dla zachęty: w Dz. U., w druku ZP-ZOC, w pkt 2 jest 4 podpunkty, na UZP tylko  3. smile

43

Są 4 punkty MIRAS!, a poza tym to dajcie już spokój ")

44

Marcel napisał/a:

1.Są 4 punkty MIRAS!,
2.a poza tym to dajcie już spokój ")

1. Ja ma 3 (słownie: trzy)
2. No właśnie: krowy trza wydoić, świniom dać jeść.

45

Treść się liczy a nie ile jest punków, a treść jest taka sama.

46

Ja nie twierdzę inaczej - ale faktem (nota bene autentycznym) jest to, że są różnice wink

47

Marcel napisał/a:

ZP-WR punkt 2,2  -

opcja1        -         Wartość zamówienia ustalona została na kwotę ............................. zł, co stanowi równowartość ................................ euro
         (można wypełnić po zawarciu umowy)

opcja2         -       Wartość zamówienia ustalona została na kwotę ............................. zł, co stanowi równowartość ................................ euro
         (można wypełnić po otwarciu ofert)

Zgodnie z wydanym rozporządzeniem - opcja nr.1
Zgodnie z UZP - opcja nr2

Wiecie co, mam przed sobą Dziennik ustaw i jeżeli chodzi o w/w punkt to jest tam opcja nr.2 taki też wzór jest na stronie UZP!, czyli gdzieś był błąd w postaci opcji nr1.

48

Z tego wygląda, że ktoś z uzp śledzi naszą dyskusję i poprawił błędy wink Co ciekawe na pewno na uzp było źle - ten błąd powieliły NP.pl i zamieściły formularze obarczone błedami (do chwili obecnej tam są). Mało tego na NP nie ma już druku ZP-WR wink admin też śledzi.

49

tu są poprawne    -   http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/?F;249;akty_wykonawcze.html

50

Myślę, że mamy dwa typy załączników do Rozporządzenia PRM :

1. Obowiązujące -  za Rządowym Centrum Legislacji (trzeba ewentualnie sprawdzić z wersją drukowaną Dz. U.)
http://dokumenty.rcl.gov.pl/D2010223145801.pdf

i

2. Prawidłowe, które były zaakceptowane przez premiera -

Patrz zaakceptowane przez PREZESA RADY MINISTRÓW ROZPORZĄDZENIE W SPRAWIE PROTOKOŁU POSTĘPOWANIA O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO
Strona
http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;1217

W archiwum zip:
http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/GetFile1.aspx?attid=2870

skan pdf:
Rozporządzenie z dnia 26 października 2010 r.pdf

Jeśli skan jest oryginalny to powinno być to chyba poprawione w trybie Ustawy z dnia 20 lipca 2000 r. o ogłaszaniu aktów normatywnych i  niektórych innych aktów prawnych (Dz. U. z dnia 1 sierpnia 2000 r.) ... o ile PREZES lub osoba upoważniona o tych różnicach wie...