Moja wątpliwość dotyczy warunków udziału oraz opisu sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków w pierwszym postępowaniu - czy zostały one określone prawidłowo przez zamawiającego. Jeżeli te warunki zostały określone prawidłowo, to dlaczego wybrany radca prawny nie podoła, jak piszesz przedmiotowemu zadaniu.
Jestem odmiennego zdania jeśli chodzi o zatrudnianie radców prawnych na etacie. Przez ponad 10 lat w mieście a następnie w powiecie obsługę prawną sprawowali radcy prawni zatrudnieni na etatacie lub części etatu. Ciągle miałem problemy, który z nich będzie obsługiwał sesje rady - zawsze tłumaczenie było jedno - mam w tym dniu sprawę w sądzie. Kolejena sprawa to czas pracy radców prawnych zatrudnionych na etacie, zgodnie z ustawą o radcach prawnych. Czy mieli, czy nie mieli spraw w sądzie, wykorzystywali stosowne zapisy ustawowe.
Ponadto spychali sprawy, jak były trudne lub niewygodne, jeden drugiemu. Ale być może to tylko mnie to się trafiło. Po wyborze kancelarii prawnej problemy te zniknęły.