51

Odp: Nowy protokół

svm napisał/a:

Obowiązujące -  za Rządowym Centrum Legislacji (trzeba ewentualnie sprawdzić z wersją drukowaną Dz. U.)

W tym wypadku nie trzeba.

52

Sprawdzałem wersję drukowaną Dz.U, te zamieszczone na UZP są zgodne.

53

http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/?F;249;akty_wykonawcze.html - prawidłowe (strona UZP), zgodnie  z wersją drukowaną

http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;1217 - nie zgodne (również strona UZP)

54

Jak rozpisać w protokole zamówienie w podziale na 7 częśći w pkt 2?
Które punkty zaznaczyć?

55

Po prostu zaznaczasz że dopuszczono oferty częściowe i wpisujesz nazwy zadań.

56 (edytowany przez Agula1242 2011-01-31 08:28:13)

nazwy zadań? myslałam że tylko zanazczam. ale ok pierwszy raz wypełniam ten protokół.
a wartość?
dla każdej części oddzielnie wpisać kwotę czy tylko całą kwotę mam podać

57

Szacunek jest dla całości.

58

jeśli dobrze zrozumiałam to nie wpisuję że dla:
cz.1 (kwota),
cz 2 (kwota) itd?

1.    Określenie przedmiotu zamówienia:
...........................................................
X Dopuszczono możliwość składania ofert częściowych.
Część nr 1. - ................                    
Część nr 2. - ..................                               

Ja to chciałam zobić tak:

2.    Wartość (można wypełnić po otwarciu ofert)
X    zamówienia
?    zamówień, których zamawiający zamierza udzielić w okresie obowiązywania umowy ramowej

została ustalona na kwotę .............................zł,
?    co stanowi równowartość ................................ euro,  w tym wartość przewidywanych zamówień uzupełniających została ustalona na kwotę .............. ........... zł, co stanowi równowartość ..................... euro
X    jest to zamówienie udzielane w częściach, a wartość udzielanego zamówienia została ustalona na kwotę:
Część nr 1. - ......................zł, co stanowi równowartość ????.. euro   
Część nr 2. ? .................... zł, co stanowi równowartość ????.. euro

59

Witam mam pytanko- gdzie w nowym protokole ma sie podpisać zamawiający?Ja jako wypełniający protokół podpisuje sie na każdej stronie a Zamawiający?w pkt 23 zatwierdzenie protokolu jest tylko imie i nazwisko kierownika zam.a nie podpis...??

60

Na końcu w rubryce podpisuje się kierownik zamawiającego, bez tego podpisu jakoś....., łyso smile

61

no mi też łyso bez podpisu szefa ale z protokołu to nie wynika niestety...

62

Heh, a co zaszkodzi podpis, dok. wówczas bardziej "urzędowy" jest smile

63

Agula1242 napisał/a:

jeśli dobrze zrozumiałam to nie wpisuję że dla:
cz.1 (kwota),
cz 2 (kwota) itd?

1.    Określenie przedmiotu zamówienia:
...........................................................
X Dopuszczono możliwość składania ofert częściowych.
Część nr 1. - ................                    
Część nr 2. - ..................                               

Ja to chciałam zobić tak:

2.    Wartość (można wypełnić po otwarciu ofert)
X    zamówienia
?    zamówień, których zamawiający zamierza udzielić w okresie obowiązywania umowy ramowej

została ustalona na kwotę .............................zł,
?    co stanowi równowartość ................................ euro,  w tym wartość przewidywanych zamówień uzupełniających została ustalona na kwotę .............. ........... zł, co stanowi równowartość ..................... euro
X    jest to zamówienie udzielane w częściach, a wartość udzielanego zamówienia została ustalona na kwotę:
Część nr 1. - ......................zł, co stanowi równowartość ????.. euro   
Część nr 2. ? .................... zł, co stanowi równowartość ????.. euro

Mam 2 pytania:
1. czy w powyższym pkt. "2.X" nie powinna być przekopiowana treść z innych podpunktów i po słowach WARTOŚĆ ZAMÓWIENIA  należy dodać 
została ustalona na kwotę .............. ........... zł, co stanowi równowartość ..................... euro?
2.  w czwartym podpunkcie zaznaczono - JEST  TO  ZAMOWIENIE UDZIALANE W CZĘŚCIACH
to chyba nie to samo co ZAMOWIENIE Z MOZLIWOŚCIA SKLADANIA OFERT CZĘŚCIOWYCH, wiec wg mnie ten kwardat nie powinien byc zaznaczony w sytuacji gdy chodzi o podział zamówienia na części.

64

Wpisuję jako załącznik. W punkcie 15 jest zawiadomienie o wyborze oferty, więc traktuję to jako załącznik.

65

Ja również.

66

Koga wpisujecie w protokole pkt 3. B. 1 - osoba przygotowująca opis przedmiotu zamówienia w przypadku robót budowlanych? czy będzie to projektant który opracował dokumentację projektową i STWiORB? i to samo pytanie jeżeli chodzi o osobę ustalającą wartość zamówienia w przypadku RB czy też to będzie projektant który opracował kosztorys?

67

Ja wpisuję osoby z komisji które właśnie na podstawie dok. projektowej czy STWiOR dokonały opisu, to samo jeżeli chodzi o wartość zamówienia.

68

Pkt. 3A protokołu - kierownik Z - jest tak sformułowany, że czynności wykonuje albo KZ, albo pracownik... W praktyce moze być tak, że czynności wykonają obaj - jak to wówczas wypełnić?

69

Wykreśl punkt dotyczący KZ: ?    nie wykonuje czynności w postępowaniu (kierownik nie składa oświadczenia określonego w art. 17 ust. 2 ustawy) i przekazał pisemne upoważnienie do dokonania w postępowaniu o udzielenie zamówienia czynności. Po skasowaniu tego wpisujesz i KZ i upoważnionego.

70

Tak, chodzi o części a nie o składanie ofert częściowych.

71

Gdzie wpisywać informacje dotyczące ofert dodatkowych?

72

Dzień dobry
Proszę o pomoc w wypełnieniu druku ZP-WR. Wolna ręka jest efektem wygranej w konkursie architektonicznym. Jaką kwotę wpisujemy w pkt.2 , czy podaną przez zwycięzcę w formularzu zestawienia kosztów który dołączył w pierwszym etapie konkursu/był taki wymóg/, czy kwotę ustaloną w wyniku negocjacji? Pozdrawiam.

73

Kwota do wpisania to: całkowite szacunkowe wynagrodzenie wykonawcy, bez podatku od towarów i usług, ustalone przez zamawiajacego z należyta starannoscia. Jeśli podstawą szacunku była kwota podana przez zwycięzcę w formularzu zestawienia kosztów który dołączył w pierwszym etapie konkursu - to tą kwotę. Na pewno nie: kwotę ustaloną w wyniku negocjacji.

74

Tego kto opisał na podstawie dok. projektowej, jest to zazwyczaj komisja przetargowa lub jej niektórzy członkowie, jeżeli chodzi o pytanie drugie to również osoba która dokonała obliczenia wartości szacunkowej na podstawie sporządzonego kosztorysu.