1

Temat: informacja z otwarcia zp12

Witam.

Miałem otwarcie ofert i kilku Wykonawców chciałoby zp-12, informacje zawarte w zp-12 itp itd. Do postępowania stosuję już nowy protokół. Co im wysłać? Napisać pismo i zawrzeć tam wszystkie dane, kto złożył ofertę i za ile (kryterium tylko cena) i ile zam. przeznaczył czy wysyłać fragment protokołu-a tam niżej trzeba zaznaczyć czy zastosowaliśmy art. 26. ust 3 i art. 87 ust 2- a nie wiem czy nie zastosuję bo muszę się przyjrzeć ofertom.

Jak postępujecie w takiej sytuacji ?

2

Odp: informacja z otwarcia zp12

Możesz wysłać część protokołu, byleby znalazły siętam informacje z 86. 3 i 86.4. Twój wybór w jakiej postaci to W. prześlesz. Oddzielne pismo czy tabelka też może być.

3

Jak psz

4

Kombinujecie. Najlepiej stosować po prostu z art.86.5 i tak pisać.

5

Nie rozumiem gdzie kombinujemy. Napisałem, że może stworzyć pismo z info z 86.3 i .4, a Twoje 86.5 zawiera mniej info albo jest przy tym mniej roboty? wink

6

Ja zawsze tworzę informację z sesji otwarcia ofert, zawiera ona wszystkie niezbędne informację z otwarcia ofert, wysyłam i po sprawie smile

7

Otóż tak chyba powinno być. Można polecić jako wzór.
Podczas gdy niektórzy inni kombinują. Kombinują jak się nie napracować.

psz napisał/a:

Nie rozumiem gdzie kombinujemy.

Ano jak zwykle: że może ZP12? może kawałek protokołu? może jeszcze inaczej...? Co im wysłać..?
Sposób jest prosty: art. 86.5, praktycznie jak u Marcela. W uproszczeniu: nie ma i nie było ZP-12,  protokół to rozwiązanie zastępcze - w takim duchu odpowiadałbym też wykonawcom.

8

Marcel napisał/a:

Ja zawsze tworzę informację z sesji otwarcia ofert, zawiera ona wszystkie niezbędne informację z otwarcia ofert, wysyłam i po sprawie smile

robię tak samo

9

Dobry sposób smile , polecam.

10

Zrobiłem jak sugerowaliście tj informacja z otwarcia ofert zawierająca wszystkie potrzebne dane, kto złożył ofertę, za ile (cena 100%), ile zamawiający przeznaczył.

11

Hubal - gdzie ja pisałem o ZP12? Napisałem tylko jakie są możliwości, Ty możesz przekazać dokument w takiej postaci w jakiej chcesz byleby zawierał wymagane informacje, tylko tyle.

12

W porządku, nie ma powodu, by psz czuł się dotknięty. Przyczyną nieporozumienia jest wcześniej zastosowana liczba mnoga, czyli wskazująca na jeszcze INNE osoby, a właśnie inne użyły niefortunnego określenia, a wydaje się to dość popularne. Może niech by się dowiedziały, że niezbyt nadążają za przepisami - oto mi chodziło.