1

Temat: pomyłka zamawiającego

Przy sprawdzaniu ofert w PN na dostawy zauważyłam, że w jednej z pozycji kosztorysu nie podałam ilości towaru. Wykonawca, bez porozumienia z Zamawiającym,  sam sobie wpisał ilość "100" podał cenę netto, brutto i wartośc brutto.  Wynagrodzenie jest kosztorysowe. Nie wiem co zrobić  z taką ofertą. Odrzucić?

2

Odp: pomyłka zamawiającego

A inni co wpisali?

3

jak to samo to jest ok smile

4

A jak inni wykonawcy do tego podeszli?. Byli inni wykonawcy, czy tylko 1 ?

5 (edytowany przez kaskaa 2011-02-01 13:02:09)

była tylko jedna oferta.
A może poprawić to jako inną omyłkę, że wykonawca wycenił niepotrzebnie  i poprawić  cenę oferty jakby tej pozycji w ogóle nie było?

6

A ile sztuk powinno być?

7

Oj, takie niepełne pytania są najlepsze smile

8

Winno być 100 smile

9

Nie odrzucać, nie kombinować. Poprawić na liczbę ze specyfikacji - przynajmniej do oceny, choć nie wykluczam wykorzystania cen jednostkowych później.

10

kaskaa, już więcej nie napisała, a szkoda sad

11

właśnie o to chodzi że w SIWZ zapomniałam podać liczbę sztuk i wykonawca sam sobie wymyslił ilość. O braku ilości sztuk dowiedziałam się dopiero sprawdzając kosztorys.

12

OOO, nie dobrze.

13

No wiem. Zależy mi na utrzymaniu postępowania. Dałoby radę to porawić jako inną omyłkę?

14

Ile powinno być?

15

Powinno być 50 szt, ale nie zostało to nigdzie podane w SIWZ. Ale skoro wykonawca podał cenę jednostkową netto i brutto, to moze można to poprawić?

16

Pewnie, poprawić.

17

Witam. Oj - no ładne kwiatki wyszły smile. Podam Ci troszeczkę podobny przypadek. Zresztą sama poczytaj. Nie wiem, może Ci coś pomoże - KIO/UZP 1536/08 z dnia 16 stycznia 2009 r.

18

dzięki