1

Temat: Termin wykonania

Witam. Mam może i głupawe pytanie, ale tworząc SIWZ, naszła mnie niepewność....

Przygotowuję przetarg na dostawę poniżej progów. Będzie to dostawa jednorazowa mat. budowlanych.

Wykonawca ma dostarczyć mat. budowlane w ciągu 14 dni od daty zawarcia umowy. Może dostarczyć towar już następnego dnia po zawarciu umowy a może 14 dnia.

W ogłoszeniu o zamówieniu wpisuję w rubryce " II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB Termin wykonania: Okres w dniach : 14."

W SIWZ mam wpis  - "Termin wykonania zamówienia ustala się na 14 dni od daty zawarcia umowy. "

W umowie - "Termin realizacji przedmiotu umowy ustala się do 14 dni od daty zawarcia umowy."

Chodzi mi oto, jak to powinno być prawidłowo zapisane, żeby było 100%  jasne że wykonawca ma dostarczyć towar i ma na to 14 dni od dnia zawarcia umowy. W ogłoszeniu przecież każą nam surowo wpisać "Okres w dniach : 14."

pozdrawiam

2

Odp: Termin wykonania

Nie wiem w czym problem, to że pisze w ciągu 14 dni od podpisania umowy nie znaczy że nie może dostarczyć już dnia następnego!.

3

A jak ma się do tego zapis w SIWZ  - "Termin wykonania zamówienia ustala się na 14 dni od daty zawarcia umowy. " -Jak to inaczej zapisać?

W umowie - "Termin realizacji przedmiotu umowy ustala się na 14 dni od daty zawarcia umowy."- Jak to inaczej zapisać?

Czy to robienie z igły widły i wszystko jest jasne?

4

Wszystko jest jasne, dajesz termin 14 dni, a wykonawca wykona zadanie w jeden dzień i gra smile

5

smile Dzięki. Człowiek sam szuka problemów smile.

6

Czasami nie ma co za bardzo wnikać wink