1

Temat: sprawozdanie

Witam.Po raz pierwszy będę  przesyłała sprawozdanie  o udzielonych zamówieniach.
Mam dwie wątpliwości: 1) Umowa podpisana w 2010 roku ale środki będą wydane w 2011-  jak dobrze zrozumiałam pod uwagę  biorę datę zawarcia umowy a nie wydane środki  a więc  ujmuje to zamówienie w sprawozdaniu za rok 2010-
2) Sumuje kwoty  zawartych umów  . Czy dobrze myślę

2

Odp: sprawozdanie

Ja już mam to z głowy, wpisujesz postępowania które zostały udzielone (podpisane ) umowy w danym roku, czyli 2010.

3

Dziękuję  bardzo.  Czyli dobrze myślę. Pozdrawiam

4

urszula napisał/a:

Czyli dobrze myślę.

Dobrze myślisz smile

5

A jak potraktować umowę, od której odstąpiono zaraz po zawarciu, bez realizacji i bez płatności - wykazywać w sprawozdaniu?

6

Wykazywać.

7

Dokładnie, podpisano umowę, więc trzeba ująć w sprawozdaniu.

8

do kiedy to sprawozdanie?

9

do 28.02.

10

Agula1242 napisał/a:

do kiedy to sprawozdanie?

Do 1 marca.

11

Oj Apollo, specjalnie napisałem do 28.02. żeby Agula1242 nie zostawiała tego na ostani dzień wink

12

MIRAS napisał/a:

Oj Apollo, specjalnie napisałem do 28.02. żeby Agula1242 nie zostawiała tego na ostani dzień wink

Oj, to sorry wodzu! Pzdr!

13

A ja mam jeszcze jedno pytanie...
jeżeli w postępowaniu było po kilka zadań, to w sprawozdaniu wskazujemy wszystkie zadania czy tylko to jedno postępowanie? Mam wątpliwość gdyż podpisano kilka umów.

14

Sumuj wszystkie kwoty i umowy

15 (edytowany przez golavox 2011-02-07 08:41:53)

1) sprawozdanie dotyczy wszystkich umów czy tylko wynikających z postepowań wg ustawy a regulaminowych nie biorę pod uwagę
2) umowa popisana ale wykonawca odmówił przystapienia do prac; była dotacja więc po przepychankach kolejne postepowanie i umowa = zrealizowane to biorę wartość tej 2 umowy

16

1. tylko wynikających z postepowań wg ustawy
2. już gdzieś o tym pisałem wink