1

Temat: ocena ofert

wcześniej każdy członek komisji oceniał oferty osobno na druku zp-20  + strzeszczenie wszystkich zp-21.
Teraz z protokole jest miejsce na łączną punktację. Czy teraz każdy ocenia osobno czy komisja wspólnie, czy jeśli osobno jakoś to dokumentujecie?

2

Odp: ocena ofert

Czy chodzi Ci o pkt. 13. 2 w druku ZP-PN?
Jesli tak, to podobno wypelnia sie go wylacznie wtedy, gdy cena nie jest jedynym kryterium oceny ofert.
Nie wiem jak jest w opisywanym przez Ciebie przypadku?
Ja wrzucam wyliczenie (przyznanie) punktacji dla poszczegolnych ofert  do protokolu z posiedzenia komisji przetargowej. Wszyscy sie pod tym podpisuja i tyle.

3

Jeżeli cena 100% to wcześniej nie trzeba było wypełniać karty indywidualnej oceny ofert.

4

Marcel - czy wg Ciebie punkt 13.2 w druku ZP-PN nalezy wypelnic wylacznie wtedy gdy cena nie jest jedynym kryterium oceny ofert?
Im dluzej czytam instrukcje podana w nawiasie dotyczaca tego punktu, tym bardziej nic z tego nie rozumiem.  Dla mnie to brzmi: "podac laczna punktacje w kolejnosci przyznanych punktow ...... oraz lacznej punktacji".
To wina cisnienia, ale nic z tego nie rozumiem.

5

Tak, wypełnia się tylko wtedy gdy kryterium oceny jest np. cena  i np. gwarancja.

6

Dzięki Marcel smile

7

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=7089

8

Ależ Ty MIRAS jesteś czujny smile
Ta sprawa w dalszym ciągu nie daje mi spokoju. Zapis brzmi jak brzmi.  Niby logicznie byłby gdyby tego przecinka nie było, ale jest.
Konsultowałam się z koleżnkami pracującymi jako zamawiajacy w innych instytucjach i kazdy rozumie ten zapis inaczej. Wlasnie przez ten nieszczesny przecinek.
Czy kontrolujacy bedzie wyrozumialy gdy nie wypelnie tego punktu w obecnym jego brzmieniu majac kryterium cena 100% ?

9

Powinien być, ale jeżeli chcesz to możesz wypełnić.

Fragment z uzasadnienia:

"W projekcie rozporzadzenia proponuje sie okreslic wzory protokołów, które nie sa
niezmiennymi oraz obowiazujacymi wyłacznie w całosci formularzami podlegajacymi
kompletnemu wypełnieniu przez osobe go sporzadzajaca. Zamawiajacemu przysługuje prawo do modyfikacji wzoru (dostosowania) w zakresie niezbednym do odzwierciedlenia w nim rzeczywistego przebiegu postepowania o udzielenie zamówienia publicznego (por. art. 96 ust.1 ustawy Prawo zamówien publicznych). Wzór stanowi wiec propozycje formy protokołu skierowana przede wszystkim do tych zamawiajacych, którzy chca skorzystac z gotowego wzoru albo wypełniajacych protokół w formie papierowej. Posłuenie sie proponowanym wzorem albo dokonanie w nim modyfikacji wyłacznie w niezbednym zakresie z pewnoscia zapewni równie przejrzystosc i szybkosc dostepu do informacji o toczacym sie postepowaniu dla wszystkich zainteresowanych uzyskaniem jej w nastepstwie wgladu do protokołu, zarówno wykonawców, jak równie kierownika i pracowników zamawiajacego, czy te kontrolujacych prawidłowosc postepowania o udzielenie zamówienia publicznego. Naley jednoczesnie podkreslic, i swoboda w zakresie formy protokołu nie oznacza dowolnosci zamawiajacego w zakresie kształtowania jego zawartosci. Na zamawiajacym ciay obowiazek zamieszczenia w protokole wszystkich informacji, o których mowa w art. 96 ustawy ? Prawo zamówien publicznych: (1) opisu przedmiotu zamówienia, (2) informacji o trybie udzielenia zamówienia, (3) informacji o wykonawcach, (4) ceny i innych istotnych elementów oferty, (5) wskazanie wybranej oferty lub ofert oraz w § 2 rozporzadzenia w sprawie protokołu postepowania o udzielenie zamówienia publicznego, jeeli dotycza one tego postepowania.

10

Sękju MIRAS smile

11

Przeglądałem teraz vademecum zamówień i tam również pisze że wypełnia się tylko w przypadku gdy cena nie jest jedynym kryterium, a więc nie ma potrzeby gdy cena=100%