1

Temat: regulamin

Witam. Pisałam regulamin postępowań i w tymże regulaminie jest jasno napisane , że przewodniczącym komisji przetargowej jest kierownik działu merytorycznego a moja funkcja ogranicza sie do "sekretarzowania". Dzisiaj otrzymałam zarządzenie, że to własnie ja mam być przewodniczącym. Łagodnie zwrócilam uwagę, że nie mogę nim być bo to nie jest zgodne z regulaminem, w odpowiedzi uslyszalam, ze mam chwilę poczekać ... ale teraz już wiem, że mi to wcisną - prędzej regulamin zmienią. Jakich argumentów mam użyć?

2

Odp: regulamin

Jak nakaz pójdzie z góry to co masz zrobić, a regulamin zawsze można zmienić.

3

to jest chyba sprawa wewnętrzna twojego miejsca pracy,więc nic tu nie poradzimy, ale nawet jeśli zmienią regulamin - prawo nie działa wstecz....  a dopóki regulaminu nie zmienią nie możesz być przewodniczącym jeśli ma być to zgodne z aktami wewnętrznymi.

A poza tym jaka różnica czy jesteś sekretarzem czy przewodniczącym??

4

U nas jest komisja a praktycznie 99% obowiązków spoczywa na jednym.

5

zgadza się, a odpowiedzialność i tak spoczywa na osobie którą szef zatrudnia  (komisja - ciało doradcze)

6

u nas jest tak samo, komisja jest chyba powoływana tylko dla formalności

7

Dokładnie.

8

Czyli widać że powszechnie stosowana praktyka.

9

Marcel napisał/a:

U nas jest komisja a praktycznie 99% obowiązków spoczywa na jednym.

komisja na papierze jak wsio dobrze to wszyscy się przyznają, ze dobrego wykonawcę wybrali a jak coś źle to nina zawaliła. Norma ja mam tak samo czyli sama smile

10

powszechnie stosowana praktyka smile

11

a już myslałam, że to tylko ja mam przekichane i tylko u mnie tak się dzieje...ale mnie Wasze slowa pocieszają, że nie jestem sama:), dziękuję Wam za wsparcie smile

12

Wszyscy co zajmują się zamówieniami mają przekichane.

13

Witam, sedecznie czy moze mi ktoś podesłać na emaila jakiś wzrór regulaminu ?? (adres: regulaminpzp@wp.pl) z góry dziękuję