1

Temat: Energia elektryczna.

czy dopuszczalne jest przeprowadzenie jednego PN na kompleksową dostawę energii elektrycznej (obrót + przesył) ???
czy muszę odrębnie PN na obrót i
WR na dystrybucję????

Czy w przypadku kompleksowej umowy muszę posiadać ukłąd pomiarowy przystosowany do zmiany sprzedawcy zgodnie z zasadą TPA???

2

Odp: Energia elektryczna.

Ja robiłem kompleksową dostawę sprzedaż i dystrybucja, przetarg wyszedł na 101%, musicie przeanalizować "za" i "przeciw", co ewentualnie będzie dla was bardziej korzystne.

3

A może Marcel orientujesz się czy na "kompleksową" dostawę muszę mieć jakoś specjalnie przystosowany uklad pomiarowo-rozliczeniowy???

4

Marcel, jak możesz to podeśli mi na maila (oczywiście po utajnienie danych tajnych smile swojego SIWZ- a na kompleksówkę, bo chyba czeka mnie zadanie przeprowadzenia takiego postępowania.
Więc skoro Wam wyszło na 101% to warto by było zerknąć.
O ile oczywiście nie jest to jakiś większy problem.
Jakby coś to mój mail: 
and1983@tlen.pl

5

Się da załatwić ale to dopiero jutro wink, powiem że dużo czasu zajęło nam przygotowanie papierów, a jeszcze więcej czasu na rozmowach z dostawcami energii celem przygotowania SIWZ i zał.

6

No to bardzo się cieszę, ja już też widzę że to wszystko nie takie proste z tą energią smile
Jakby się dało to bym Ci browara postawił smile póki co to taki wirtualny bro wink
Pozdrawiam i czekam na maila smile

7

Na stronie internetowej Urzędu Regulacji Energetyki jest projekt SIWZ z załącznikami

8

okres związania to tylko do wyboru oferty jest ważny.

9

Po co te zapisy "oraz nie później niż w terminie 65 dni, licząc od 1 dnia następnego miesiąca kalendarzowego po dacie podpisania umowy z Wykonawcą oraz przesłaniu Wykonawcy drogą elektroniczną, na wskazany adres e-mail, niezbędnych i kompletnych danych wymaganych w w/w procedurze zmiany Sprzedawcy energii elektrycznej."

Niezbędność i kompletność danych to powinien ocenić Wykonawca, ja takiego zapisu tutaj nie widzę. Żadna dokumentacja którą otrzymywałem od Zamawiającego nie była kompletna jeśli chodzi o  przetargi na energię elektryczną. Dwa 65 dni  to coś nie halo, a jak zamawiający nie wie  jakie ma okresy wypowiedzenia w umowach i bęc trafią się 3 miesiące ( zdarza się często). smile