1

Temat: Pytanie błache o wezwanie do uzupełnienia/wyjaśnienia

Witam,
Pytania jak w temacie...W praktyce spotykałem się z wysyłaniem wezwań do uzupełnień/wyjaśnień do Adresata i a/a, ale niekiedy było też DW wszystkich uczestników postępowania.
Która z ww. form jest odpowiednia?

2

Odp: Pytanie błache o wezwanie do uzupełnienia/wyjaśnienia

Do wiadomości dla wszystkich, a po cholerę!?

3

Tedeusz napisał/a:

Witam,
Pytania jak w temacie...W praktyce spotykałem się z wysyłaniem wezwań do uzupełnień/wyjaśnień do Adresata i a/a, ale niekiedy było też DW wszystkich uczestników postępowania.

Tylko pierwsza. Śmiem twierdzić, że druga jest niezgodna z Pzp.

4

Tak tez myślałem, ale widziałem takie "akcje":p
Ja prowadzę teraz PN na RB powyżej progów UE i się pytam z czystej ciekawości, bo nigdy tego nie praktykowałem, a w przypadku tego przetargu na pewno będę miał kontrolę i chcę uniknąć trzasków...Bo po ostatniej kontroli jaką miałem w zeszłym roku przy PN na RB poniżej progów UE to do dziś dostaje "palpitacji serca" chodź kontrola uchybień nie stwierdziła to i tak dymu narobili..Ot tak, dla zasady:-(

5

MIRAS napisał/a:
Tedeusz napisał/a:

Witam,

Tylko pierwsza. Śmiem twierdzić, że druga jest niezgodna z Pzp.

Całe postępowanie jest jawne, więc zgodnie z art. 96 ust 3 PZP jest taka praktyka zgodna (bynajmniej ja tak myślę).

6

Tedeusz napisał/a:

Całe postępowanie jest jawne, więc zgodnie z art. 96 ust 3 PZP jest taka praktyka zgodna (bynajmniej ja tak myślę).

No właśnie: art. 96 ust. 3 zdanie drugie. I co?