1

Temat: oferty o takiej samej cenie - dokumentacja

Witam !
Jak wypełnić druk ZP-PN gdy miałem 3 oferty a w nich 2 z ta sama ceną, wezwałem te 2 firmy do złożenia ofert dodatkowych no i dziś wyłoniłem wykonawcę.
Co w pisać rubryce 13 Najkorzystniejsza oferta ? w ocenie, wyborze i uzasadnieniu ? tylko te informacje po złożeniu ofert dodatkowych czy jak postąpić
czy w rubryce 17 wpisywać jako czynność powtórzona składanie i ocenę ofert ?

zgubiłem się w tych nowych drukach

2

Odp: oferty o takiej samej cenie - dokumentacja

W czynnościach nowych można wpisać że wezwano do złożenia ofert dodatkowych, natomiast jeżeli chodzi o ofertę najkorzystniejszą wpisać dane z tych dodatkowych.

3

a co z informacja o wyborze oferty, i informacja do oferentów rozumiem że punktację przeliczyć od nowa uwzględniając nowe kwoty ?

4

Tak.

5

po co przeliczac punkty? Cena nie była jedynym kryterium?

6

Do protokołu nie trzeba wpisywać punktów jeżeli cena = 100%

7

Nigdzie nie trzeba. Zastanawiam się dlaczego tyle osób przelicza cenę na punkty? Często jest tyle narzekania na skomplikowanie procedur, ale jak coś już jest łatwe to trzeba to sobie utrudnić.

8 (edytowany przez Marcel 2011-02-16 13:50:25)

W ogłoszeniu o wyborze najkorzystniejszej oferty  przeliczam , zgodnie z art.92, dla świętego spokoju.

9

NIe dla świętego spokoju Marcel, tylko żeby było zgodnie z Pzp

10

Wiem MIRAS, jak dla mnie to też w przypadku ceny 100% w ogłoszeniu można było by sobie to darować, ale jak mus to mus.