26

Odp: pytanie.

dlatego należy ocenić ich istotność

27

and1 napisał/a:

dzięki smile
takie przedłużenie to tak taka trochę iluzja bo w zasadzie pytania złożone do siwz nie spowodują żadnych zmian, a przedłużenie jest tylko po to aby zachować dwu dniowy termin.

jak myszy jak nieistotne to nie reagujesz smile

28

szkoda że nie odpowiedziałaś wczoraj nie miałabyś takiego problemu, to przedłużanie np o 1 dzień wprowadza dużo zamętu i w zasadzie jest krzywdzące dla wykonawców

29

o jeden dzień bez sensu 3,4 dni

30

a jeśli wymagane wadium to koniecznie więcej dni nie bardzo tylko rozumiem o zachowaniu dwudniowego terminu?

31

odpowiedzi udzielamy na dwa dni (najopóźniej) przed otwarciem ofert - tego dotyczyło pyt.

32

and1 napisał/a:

Co w takim wypadku zrobić, przsuną TSO żeby zachować dwu dniowy okres przed TSO ??? (pytanie w zasadzie złożone w terminie).

Decyzja, w zasadzie, należy do CIebie.

33 (edytowany przez and1 2011-02-23 16:57:01)

ok. odpowidziałem na pytanie zmieniłem siwz oraz przesunąłem TSO.
Zmiana w siwz uważam polega wyłacznie na doprecyzowaniu przedmiotu zamówienia, a więc oferty które już zostały złożone są w porządku, chyba smile
Czyli zmiana oznaczenia koperty tzn. "nie otwierać przed " i złożenie ofert w kopertach z oznaczeniem  sprzed zmiany będzie ok. ???- badam te oferty.

kolejne pytanie czy zminę siwz wraz z pytaniami przesłać faksem lub mailem wykonawcom, któych oferty są już u zamawiajacego???bo na stronie i tablicy ogłoszeń to oczywiście zamieszczam ?

ogłoszenie o zmianie ogłoszenia to tylko na tablicę plus strona internetowa??

34

nie musisz im wysyłać

35

wysyłasz temu kto pytał, inni strona internetowa

36

czyli nawet do tych których oferty już są zlożone to nie wysyłam?

37

Nie wysyłasz.

38

czy tak samo postęuję ze zmianą siwz czy też tylko strona internetowa i tablica, czy może również tym wykonawcom których ofertą już mam???

39

Tylko strona internetowa i do wykonawców, którym przekazałeś SIWZ.

40

no właśnie a Ci wykonawcy, którym przekazałem siwz to ci którzy bezpośrednio pobrali siwz w wersji papierowej u zamawiającego????

41

Też, ale również ci którzy wystąpili o przesłanie specyfikacji choćby mailem.

42

and1 napisał/a:

no właśnie a Ci wykonawcy, którym przekazałem siwz to ci którzy bezpośrednio pobrali siwz w wersji papierowej u zamawiającego????

Ustalmy coś:

- z przekazaniem masz doczynienia w sytuacji, gdy wykonawca zwróci się do Ciebie z wnioskiem o przekazanie SIWZ;
- z pobraniem masz doczynienia w sytuacji, gdy wykonawca pobierze SIWZ ze strony internetowej, nawet wtedy kiedy Cie o tym poinformuje

Zawiadamiasz tylko tego pierwszego.

43

no i MIRAS rozwiałeś wszelkie wątpliwości smile

44

Oczywiście "do czynienia" wink