Odp: pytanie.
dlatego należy ocenić ich istotność
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dlatego należy ocenić ich istotność
dzięki
takie przedłużenie to tak taka trochę iluzja bo w zasadzie pytania złożone do siwz nie spowodują żadnych zmian, a przedłużenie jest tylko po to aby zachować dwu dniowy termin.
jak myszy jak nieistotne to nie reagujesz
szkoda że nie odpowiedziałaś wczoraj nie miałabyś takiego problemu, to przedłużanie np o 1 dzień wprowadza dużo zamętu i w zasadzie jest krzywdzące dla wykonawców
o jeden dzień bez sensu 3,4 dni
a jeśli wymagane wadium to koniecznie więcej dni nie bardzo tylko rozumiem o zachowaniu dwudniowego terminu?
odpowiedzi udzielamy na dwa dni (najopóźniej) przed otwarciem ofert - tego dotyczyło pyt.
Co w takim wypadku zrobić, przsuną TSO żeby zachować dwu dniowy okres przed TSO ??? (pytanie w zasadzie złożone w terminie).
Decyzja, w zasadzie, należy do CIebie.
ok. odpowidziałem na pytanie zmieniłem siwz oraz przesunąłem TSO.
Zmiana w siwz uważam polega wyłacznie na doprecyzowaniu przedmiotu zamówienia, a więc oferty które już zostały złożone są w porządku, chyba
Czyli zmiana oznaczenia koperty tzn. "nie otwierać przed " i złożenie ofert w kopertach z oznaczeniem sprzed zmiany będzie ok. ???- badam te oferty.
kolejne pytanie czy zminę siwz wraz z pytaniami przesłać faksem lub mailem wykonawcom, któych oferty są już u zamawiajacego???bo na stronie i tablicy ogłoszeń to oczywiście zamieszczam ?
ogłoszenie o zmianie ogłoszenia to tylko na tablicę plus strona internetowa??
nie musisz im wysyłać
wysyłasz temu kto pytał, inni strona internetowa
czyli nawet do tych których oferty już są zlożone to nie wysyłam?
Nie wysyłasz.
czy tak samo postęuję ze zmianą siwz czy też tylko strona internetowa i tablica, czy może również tym wykonawcom których ofertą już mam???
Tylko strona internetowa i do wykonawców, którym przekazałeś SIWZ.
no właśnie a Ci wykonawcy, którym przekazałem siwz to ci którzy bezpośrednio pobrali siwz w wersji papierowej u zamawiającego????
Też, ale również ci którzy wystąpili o przesłanie specyfikacji choćby mailem.
no właśnie a Ci wykonawcy, którym przekazałem siwz to ci którzy bezpośrednio pobrali siwz w wersji papierowej u zamawiającego????
Ustalmy coś:
- z przekazaniem masz doczynienia w sytuacji, gdy wykonawca zwróci się do Ciebie z wnioskiem o przekazanie SIWZ;
- z pobraniem masz doczynienia w sytuacji, gdy wykonawca pobierze SIWZ ze strony internetowej, nawet wtedy kiedy Cie o tym poinformuje
Zawiadamiasz tylko tego pierwszego.
no i MIRAS rozwiałeś wszelkie wątpliwości
Oczywiście "do czynienia"
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc