26

Odp: Roczne sprawozdanie

golavox napisał/a:

mam 3 postępowania WR
2 WR usługa
1 WR roboty budowlane
każde poniżej 14 000 euro

uwzględniać czy nie? - patzre co piszą w poradniku na UZP i wychodzi, ze nie

A jaka była szacunkowa wartość zamówienia ustalona przed wszczęciem postępowania?

27 (edytowany przez golavox 2011-02-24 08:35:06)

MIRAS napisał/a:
golavox napisał/a:

mam 3 postępowania WR
2 WR usługa
1 WR roboty budowlane

A jaka była szacunkowa wartość zamówienia ustalona przed wszczęciem postępowania?

każda poniżej

kwoty z umów w zaokragleniu
11 000 zł netto
8 000 zł netto
30 000 zł netto

28 (edytowany przez MIRAS 2011-02-24 08:36:14)

No to oczywiście że nie zamieszczasz. Pytanie tylko po co robić WR w rozumieniu ustawy Pzp,  skoro wartość poniżej 14000 hmm

29

MIRAS napisał/a:

No to oczywiście że nie zamieszczasz. Pytanie tylko po co robić WR w rozumieniu ustawy Pzp,  skoro wartość poniżej 14000 hmm

dla świetego spokoju

30

"A tymczasem leżę pod gruszą
Na dowolnie wybranym boku
I mam to, co na świecie najświętsze
Święty spokój..."

Maryla Rodowicz

cool

31

Dobre smile

32

< 14000 euro nie wpisuje się

33

myszy1953 napisał/a:

< 14000 euro nie wpisuje się

I wszystko w temacie smile

34

Apollo napisał/a:
MIRAS napisał/a:

Jeżeli nie przekraczają 14000 w chwili szacowania to nie są zamówieniami uzupełniającymi w rozumieniu 67, do nich nie stosujesz ustawy Pzp.

Kontrowersyjna kwestia. Doktryna jest podzielona w tej sprawie. Uważam, że prawo nie zabrania przeprowadzenia postępowania, którego wartość jest poniżej progu 14.000 euro - na podstawie ustawy.

Tu się zgadzam jeśli udzielam zamówień uzupełniających finansowanych min. z dotacji uzdrowiskowej  to stosuje ustawe PZP nawet jeśli jest to poniżej 14 tys. Czemu ? bo dwa razy mi zarzucono iż nie zastosowałam takiego trybu jeśli przewidziałam w zamówieniu podstawowym. I dlatego teraz profilaktycznie stosuję taką zasadę jeśli zamówienie jest współfinansowane.

35

Lepiej tłumaczyć się z nadgorliwości smile

36

golavox napisał/a:
MIRAS napisał/a:
golavox napisał/a:

mam 3 postępowania WR
2 WR usługa
1 WR roboty budowlane

każda poniżej

kwoty z umów w zaokragleniu
11 000 zł netto
8 000 zł netto
30 000 zł netto

No jak mam to robić z zastosowaniem regulaminu wewnętrznego to wolę to zrobić z WR jako uzupełniające smile

37

nina

a potem je uwzględniasz w rocznym sprawozdaniu ...

38

jasne a co mogą mi za to zrobić?

39

Nie mam nic do ukrycia przed Prezesem

40

Sprawozdanie jest dla celów statystycznych a kontrola która przychodzi do zamawiającego zaczyna od  sprawozdania
zarzut, o którym pisze Nina że nie skorzystano z  przewidzianych zamówień uzupełniających jest jakiś bzdurny ponieważ zamawiający może ale nie musi z nich skorzystać   a jak wykonawca okazuje się np. taki sobie .... to co w nagrodę mamy mu udzielić zam.

41

myszy1953 napisał/a:

Sprawozdanie jest dla celów statystycznych a kontrola która przychodzi do zamawiającego zaczyna od  sprawozdania
zarzut, o którym pisze Nina że nie skorzystano z  przewidzianych zamówień uzupełniających jest jakiś bzdurny ponieważ zamawiający może ale nie musi z nich skorzystać   a jak wykonawca okazuje się np. taki sobie .... to co w nagrodę mamy mu udzielić zam.

Tak ale ja udzielam temu samemu wykonawcy zamówienia uzupełniającego tylko że to nie przekracza 14 tys. A co powiedziała kontrola to dużo tu pisać może po części mają rację.

42

Sprawa jest jasna, zamówienia które nie przekraczają 14 000 euro nie uwzględnia się w sprawozdaniu.