Temat: takie zaputanko?
Jak traktujecie ofertę/y, które zostały złożone w 1 terminie składania ofert a termin został przesunięty np o 1 tydzień?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → takie zaputanko?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak traktujecie ofertę/y, które zostały złożone w 1 terminie składania ofert a termin został przesunięty np o 1 tydzień?
jeżeli ich treść odpowiada treści siwz to takie oferty są ok.
a czemu można by je traktować inaczej, z uwagi na oznaczenie koperty, w której się znajduje oferta???
tak przyszło mi na myśl bo jak miałam jedną czy dwie to spoks, ale teraz mam 10
a gruba kasa. I muszę wsio przemyśleć co by dobrze było. Między innymi wiem że będzie kilka z gwarancjami czyli z automatu braknie im tygodnia no chyba, że aneksy doślą.
Tak pytam jakie macie doświadczenie, jak postępujecie w takich sytuacjach.
nina gwarancje to problem wykonawcy
ja też ma przesuniecie TSO a już 10 ofert czeka jeszcze w starym terminie.
jak treść będzie zgodna z siwz to oceniam i jazda dalej
zastanawiałem się nad oznaczeniem koperty ale koleżanki i koledzy z naszego forum mnie przekonali że to tylko forma i nie ma wpływu na ważność oferty
nina gwarancje to problem wykonawcy
ja też ma przesuniecie TSO a już 10 ofert czeka jeszcze w starym terminie.
jak treść będzie zgodna z siwz to oceniam i jazda dalej
zastanawiałem się nad oznaczeniem koperty ale koleżanki i koledzy z naszego forum mnie przekonali że to tylko forma i nie ma wpływu na ważność oferty
No z tymi oznaczeniami to fakt to tylko sprawa techniczna, załączniki to zawsze tak opisuję co by wskazywały na dzień otwarcia ofert. Ale co w środku będzie to nieznane są poczynania Wykonawców. No to and1 życzę powodzenia.
Tobie też ninko powodzenia.
Jeżeli złożono oferty w terminie pierwotnym a jesteście w stanie odczytać z koperty kto złożył ofertę warto poinformować takiego wykonawcę że jednak termin został przesunięty taki wykonawca będzie mógł wówczas skorzystać z art.84 , jeżeli wykonawca stwierdzi że nie ma potrzeby bo w złożonych papierach wszystko gra to OK.
tak właśnie poinformowałam wykonawców.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc