Temat: Projekt unijny - maly klopot
Mam Projekt unijny 2009-2012 na budowę budynku z wyposażeniem. Przetarg na roboty budowlane wraz z dostawa mebli został rozstrzygnięty i umowa podpisana - realizacja trwa lutego 2012. Pojawiło się jednak zapytanie co zrobić ze sprzętem komputerowym, zawartym w projekcie unijnym dla tej inwestycji, na który to środki są w harmonogramie zarezerwowane w kwocie 1.200.000 zł na rok 2012. W moim planie zamówień na rok 2011 kwota na sprzęt komputerowy nie wchodzi w Unie i stosuje procedury poniżej kwot art. 11 ust. 8. Komórka wnioskująca chce abym przetarg na sprzęt komputerowy z Projektu rozpoczął w 2011 roku z zaznaczeniem dostawy i płatności 2012. Ja uważam, że skoro środki w kwocie 1.200.000 zł nie są ujęte w planie 2011 nie mogę tej procedury uruchomić, bo nie mam pokrycia tej kwoty na rok bieżący tylko na następny. Poza tym nie mogę robić przetargu na sprzęt komputerowy ujęty w planie dla jednostki poniżej Unii a drugi, ze względu na kwotę uruchomić jako unijny. Proszę o opinie czy moje stanowisko jest poprawne oraz o ewentualne propozycje rozwiązania problemu.