1

Temat: protokół PN

Co wpisujecie w protokole ZP-PN w rubryce 14 pkt 1?
Tam chodzi o datę zakończenia pracy komisji przetargowej/osób wykonujacych czynnosci w postępowaniu i jest zostawione miejsce na wpisanie imienia i nazwiska i podpisów.
Czy mam tu wpisać dane osób wykonujących czynności w postępowaniu (nie miałam komisji przetargowej)?? Przecież to juz było w pkt. 3 tabeli.

2

Odp: protokół PN

nie masz - nie wpisujesz

3

I tyle.

4

Żeby to takie proste było. Tam jest wyraźnie do wyboru albo prace komisji przetargowej, albo prace osób wykonujących czynnosci w postępowaniu. Tak czy inaczej wpisać trzeba. Chyba?

5

Nie trzeba!
Protokól należy dostosować do faktów.

6

a rubryka 2 pkt. 2, tam jest Wartość zamówienia została ustalona na kwotę .............., co stanowi równowartość .......... euro, w tym wartość przewidywanych zamówień uzupełniających została ustalona na kwotę.........
Co z tymi zamówieniami uzupełniającymi, w SIWZ pisze że zamawiający przewiduje w uzasadnionych wypadkach udzielenie zamówień uzupełniających, czy konieczne jest podanie kwoty? czy mogę to pominąć? jak wy to robicie?

7

Skoro protokół przewiduje to trzeba wpisać, jeżeli oczywiście zamawiający uzupełniające również przewiduje.

8

wpisujesz taką kwotę jaką doliczasz procentowo do wartości zamówienia podstawowego
zamówienie podstawowe 100 000,00
zam. uzup. np. 40 % - 40 000,00 i to wpisujesz do PN
wartość zamówienia do ustalenia progu 140 000,00

9

No, myszy ładnie opisała.

10

W ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia w rubryce wartość szacunkowa zamówienia wpisujemy wartość szacunkową postępowania czy też wartość szacunkową post. plus wartość szacunkową zam. uzupełniających?

11

wartość szacunkową netto z zamówieniami uzupelniajacymi art.32.3
wartości ofert brutto

12

Do hubala:
właśnie chcę dostosować protokół do faktów. Nie było komisji przetargowej, ale były soby wykonujące czynności w postępowaniu (np. oceniające oferty pod względem spełnianiqa poszczególnych warunków udziału w postępowaniu itp.). Czy te osoby tam wpisać? Czy te osoby muszą podpisać się w tym miejscu? Chodzi cały czas o rubrykę 14 pkt 1.

13

Dla zasady jak najbardziej tu wpisać (ale też w innym miejscu protokołu), no i osoby te powinny się podpisać i złożyć ZP-1 (chyba że mocno nie chcą, ale taka sytuacja to inny problem).

14

dziwne to jakieś to tak można dawać oferty osobom postronnym do oceny? z tego wynika nie powołanym albo komisja albo osoba umocowana i tylko < progów

15

Ależ nie chodzi tu o osoby przypadkowe, lecz zapewne o pracowników zamawiającego, zaś jakakolwiek faktyczna pomoc z zasady MUSI być uwzględniona w protokole. Nie wiem co prawda jak to jest u myszy1953, ale ja na razie nie znam ludzi wszystko wiedzących.

16

U MYSZY JEST KOMISJA nie wszystko wiedząca ale jak są problemy to przew. zwraca się do kier. zamawiającego o powołanie odpowiednich osób - porządek musi być     wink

17

Pytanie było o zasady sporządzania protokołów, a nie o porządki w ogóle.

18

słusznie pytanie nie do mnie skierowane

19

Nie są to osoby przypadkowe. Mamy podpisaną umowę z firma zewnętrzną na usługi doradcze w zakresie przygotowania postępowania oraz oceny ofert złożonych w ww. postępowaniu. Więc jak najbardziej te osoby są umocowane. Oczywiscie przetarg poniżej progów unijnych.
Wszystkie osoby złożyły ZP-1. Teraz tylk ozastanawia mnie, czy muszą podpisywać się w protokole, bo są spoza miasta, w której mamy siedzibę. Trochę kłopotlie, ale jak mus, to mus...

20

podpisana umowa na usługi doradcze to może wpisać jako biegli

21

wtedy nie podpisują protokołu

22 (edytowany przez hubal 2011-03-07 20:00:09)

mon.de napisał/a:

... są spoza miasta, w której mamy siedzibę. Trochę kłopotlie, ale jak mus, to mus...

Ależ jaki mus? Z ustawy nie wynika taki obowiązek. Będę oryginalny: niech nie podpisują. Nic strasznego się nie stanie. Może alternatywnie wpisać, że byli nieobecni w chwili kończenia protokołu, lub może przy okazji kiedyś podpiszą.

Wyobraźmy sobie sytuację, w której jedna z tych osób nie może podpisać lub uchyla się - przecież takie coś nie może wpływać ani na protokół, ani na wcześniejsze fakty (czynności) bezwzględnie wymagające uwiecznienia teraz w protokole niezależnie od przeciwności.

23

Witam, co wpisać w protokole z PN w pkt. 3 A. Osoby wykonujące ...
w przeprowadzonym postępowaniu brał udział kierownik (wpisałem i mam ZP1) ale osoba przez niego upoważonia do wykonywania czynności zastrzeżonych dla kierownika tez wykonywala czynności (mam zp1), podpisała info z otwarcia ofert.

Gdzie mam wpisać dane tej osoby?

24

Możesz wpisać w pkt 2 lub 4.

25

a moze pod kieronikiem zamawiajacego bym dodał punkt i wpisał ??