myszy1953 napisał/a:nie zgadzam się w momencie wyboru masz mieć kasę jeżeli nie masz naruszenie dyscypliny finansowej, nie masz prawa po tym terminie jak nie masz kasy przedłużać procedury
zgodnie z ustawą o fin. publ. nie można zaciągać zobowiązań nie mając kasy. wg mnie wybór najkorzystniejszej oferty nie wiąże się z zaciągnięciem zobowiązania.
kasa będzie zatwierdzona w 28 dniu związania ofertą. nie bardzo rozumiem dlaczego nie mogę wystąpić o przedłużenie terminu związania ofertą.
jeżeli zawiadomię o wyborze w tym 28 dniu związania to wcześniej muszę wystąpić o przedłużenie terminu związania np. o 20 dni, żeby mieć te 5 dni od daty zawiadomienia wykonawców i czas na podpisanie umowy.
tak faktycznie to mógłbym zawiadomić faksem 28 dnia a umowę podpisać 30 dnia zgodnie z art. 94 ust. 2 pkt 3b. (postępowanie poniżej progów, nie odrzucono żadnej oferty, nie wykluczono wykonawcy - więc nie muszę czekać aż upłynie termin do wniesienia odwołania).
Czy fakt, że we SIWZ wspomniałem, że umowa zostanie podpisana po upływie 5 dni od dnia zawiadomienia o wyborze ma tu znaczenie?
pozdrawiam
szad