1

Temat: ZP17

Słychajcie moi mili wiem, że na was zawsze można liczyć więc potwierdźcie czy słusznie myślę.
Oferent spełnił wszystkie wymagania SIWZ miał dokumenty, oświadczenia, wszystkie elementy Przedmiotu zamówienia. Czyli Spełniał warunki udziału w postępowaniu. Więc w ZP17 pisze że spełnia. Ale nie wyraził zgody na poprawę omyłek rachunkowych i został odrzucony to ujmuję go ZP 19. Dobrze myślę?

A co by było gdybym miała ofertę która ma wszystkie wymagane dokumenty i oświdczenia ale np. w ofercie brak by było jakieś elementu z przedmiotu zamówienia lub zupełnie coś innego co zamawialiśmy? To w ZP17 on spełnia warunki udziału czy nie?

2

Odp: ZP17

w ZP-17 powinno się wypisać wszystkie postawione warunki i wymogi dla przedmiotu zamówienia (poza opisem przedmiotu zamówienia). Jak, widac druk ten sluzy do potwierdzenia opisu sposobu oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu, a dodatkowo umacniamy dla wymogów dokumentalnych, jeżeli korzystaliśmy z & 3 rozporządzenia w sprawie rodzaju dokumentów.

Tak, ujmujesz go w ZP_19 jeżeli podlega odrzuceniu na mocy przesłanki z art. 89

nora

3

Wielkie dzięki

4

Norko, a czy warunki nie dotyczą tylko podmiotu?

5

jacek0707 napisał/a:

Norko, a czy warunki nie dotyczą tylko podmiotu?

Jacuniu,
tak, warunki udziału to warunki PODMIOTOWE,

a wymogi dla przedmiotu to wymogi PRZEDMIOTOWE.

czy zmierzasz do tego, że w tym druku nie nalezy uwzględniac wymogów przedmiotowych?

smile  nora

6

i wtedy będziesz miał rację. Odpowidam dzisiaj, bo znikne znowu na czas bliżej nieokreślony... i będzie mi baaaardzo smutno bez Was Forumowiczów.

Czasami zajrzę, ale późno i na krótko.. sad

nora

7

Wiem Norko, że mam rację smile
Wracaj szybciutko, smutno będzie bez Ciebie....:(